Førsteholdet

Regelændring: Nyt antal spillere på bænken i 3F Superliga

Til den nye 3F Superliga-sæson er der foretaget en regelændring, som får betydning for antallet af spillere på bænken.

12/07/22
Christian Rothausen
Foto: Daniel Stentz / Getty Images

I seneste sæson måtte holdene i 3F Superliga og 1. division stille op med syv spillere på bænken. Forud for den nye sæson melder Divisionsforeningen om en regelændring, der betyder, at klubberne i landets to bedste rækker må udtage ni mand på udskiftningsbænken.

I de europæiske turneringer – Champions League, Europa League og Conference League – må klubberne fortsat udtage 23 spillere til kamptruppen. Dermed vil der i europæisk regi fortsat være mulighed for hele 12 spillere på bænken.

Fortsat fem udskiftninger

3F Superliga fortsætter med at tillade fem udskiftninger for hvert hold pr. kamp. Ligesom i 2021/2022-sæsonen har hvert mandskab fortsat tre spilstop til at foretage de fem udskiftninger.

De samme regler gælder i FCM’s europæiske kampagne, hvor samtlige af UEFA’s internationale klubturneringer tillader samme udskiftningsmodel som i 3F Superliga.

Skaf din billet til fredag

Fredag den 15. juli skydes 3F Superliga i gang, når Randers FC gæster MCH Arena kl. 19.00. Vi håber, at så mange som muligt har lyst til at komme på stadion, når vi kickstarter en spændende sæson.

Køb din billet her