Kvindefodbold

Rikke Dybdahl før Næstved: Vi vil dominere kampen

Rikke Dybdahl er foreløbig topscorer i 1. division, hvor det er blevet til fire mål i sæsonens første tre kampe. Her taler hun om lørdagens kamp mod Næstved HG.

30/08/24
Filip Knudsen
Foto: Susan de Klerk

Seks point, to sejre og et nederlag. Det er facit af kvindernes første tre kampe i 1. division. Nu venter sæsonens fjerde kamp, der er en udekamp mod Næstved HG.

Senest mødte kvinderne AaB i den første hjemmekamp, der blev en opvisning, de fremmødte tilskuere sent vil glemme. 5-0 til FCM-holdet, og dermed en ideel indgangsvinkel til lørdagens opgør mod Næstved.

– Vi skal fortsætte med at gøre de ting, vi har været så gode til i de første kampe. Vi har haft gang i noget godt i store perioder, og det skal vi bygge videre på, siger Rikke Dybdahl.

Næstved HG har også fået en fin sæsonstart, hvor det er blevet til en sejr og to uafgjorte i de første tre kampe.

Til lørdagens kamp forventer angriberen også, at det kan blive en kamp om bolden.

– Vi forventer, at Næstved gerne vil have bolden, hvilket også er tilfældet for os. Det kan derfor godt blive en kamp om, hvem der sætter sig på det. Vi vil gerne dominere kampen, og det har vi nogle gode værktøjer for, fortæller Rikke Dybdahl.

Den 27-årige angriber, der tidligere har gjort sig i den bedste spanske række, er kommet glimrende fra land i FCM-trøjen, og ifølge hende skyldes det ikke kun hende selv.

– Jeg har nogle virkelig dygtige holdkammerater, der har været gode til at spille mig i de rigtige situationer. Det har givet mig gode muligheder, og på den måde har det været med hjælp fra holdkammeraterne, at jeg har scoret de mål, jeg har, pointerer angriberen.

Målscoringen og topscorertitlen er dog ikke et specifikt fokuspunkt for den tidligere ligatopscorer.

– I virkeligheden fokuserer jeg ikke rigtig på det. Det vigtigste for mig er, at vi leverer en god præstation, og at vi på den måde får en sejr med. Jeg ønsker bare at gøre det bedst muligt for holdet, fastslår hun.

– Vi skal spille vores eget spil og på den måde dominere og vinde kampen, afslutter Rikke Dybdahl.

Der er kampstart lørdag kl. 14.00 på Tintshop Park i Næstved.