Klubben

Rilwan Hassans All Star-hold

Rilwan Hassan sætter sit personlige FC Midtjylland All Star-hold baseret på nigerianerens mere end ti år i klubben.

11/08/24
Alexander Walther Petersen
Foto: Ritzau Scanpix

I anledning af FC Midtjyllands 25-års jubilæum, bringer vi i løbet af året interviews med en række udvalgte spillere, som har haft stor betydning for klubben, kulturen og de sportslige resultater.

Første udgave byder på en snak med nigerianske Rilwan Hassan, som var i klubben fra 2007-2019. Her ser han tilbage på tiden i FC Midtjylland – og hvilken rolle klubben har spillet for hans karriere og liv.

Rilwan Hassan: FCM fik mig til at følge mig hjemme fra dag et

I forlængelse af interviewet har Rilwan Hassan sat et personligt FC Midtjylland All Star-hold, du kan dykke ned i her.

  • Målmand: Jonas Lössl

– Han har leveret mange assists med sine flotte udspark gennem tiden, mens han er en målmand, der er rigtig god til at kommunikere og lede sine holdkammerater. Så ingen tvivl om Jonas’ plads.

  • Højre back: Rasmus Nissen Kristensen

– Rasmus kunne jeg ikke komme udenom. Han har en enorm fysik og en god spilforståelse. Selvom jeg ikke nåede at spille meget med ham, kunne man se potentialet allerede fra dag ét.

  • Midterforsvarer: Erik Sviatchenko

– Erik er en stærk spiller, som er god i luftspillet. Selvom han er forsvarsspiller, har han scoret mange mål, mens han altid har været en vigtig kulturbærer for holdet.

  • Midterforsvarer: Kristian Bach Bak

– Bach Bak var en rigtig god anfører. Han hjalp altid sine medspillere og havde en masse energi og fysik, han bragte til hver eneste kamp.

  • Venstre back: Jesper Juelsgaard

– Jesper har altid haft en rigtig god venstre fod, mens han også er en god forsvarsspiller.

  • Central midtbane: Tim Sparv

– Tim var langt fra den hurtigste spiller, men han var meget klog på banen. Han slog nogle gode afleveringer og var en vigtig spiller for særligt holdets defensive balance.

  • Central midtbane: Izunna Uzochukwu

– Izunna var en rigtig stærk midtbanespiller, der var god til at hjælpe forsvaret, erobre bolde og sætte angrebene i gang. Personligt var han også én af de spillere, jeg havde det bedste forhold til både på og udenfor banen.

  • Højre kant: Rilwan Hassan

– Jeg lavede mange assists i min karriere (43 styks, red.), fordi jeg altid havde blikket for mine medspillere. Min største force var de hurtige fødder, og derfor har jeg valgt at putte mig selv på holdet. Kort sagt, fordi jeg vil kunne gøre de andre spillere bedre.

  • Offensiv midtbane: Jakob Poulsen

– Jakob kunne finde ud af at sparke frispark og var generelt vigtig på vores standardsituationer. Derfor er han selvskrevet til holdet. Jeg har meget stor respekt for hans fodboldformåen og derfor kommer han med på bekostning af Evander.

  • Venstre kant: Sylvester Igboun

– ‘Sly’ var en utrolig stærk spiller, som scorede mange mål i hans FCM-tid. Han kunne præstere meget på egen hånd, og når han var på bolden, blev det stort set farligt hver gang.

  • Angriber: Paul Onuachu

– Hvis man afleverede bolden til Paul, scorede han næsten hver gang. I starten var han meget upoleret som angriber, men han udviklede sig hurtigt til at blive én af de bedste i ligaen. Han blev også afgørende i 2014/15-sæsonen, da vi vandt vores første mesterskab.