Kvindefodbold

Sæsonoptakt med cheftræneren

Cheftræner Steen Gravgaard fortæller her, hvad planen er for holdet op til sæsonstart, samt hvilke elementer, der skal bringes i spil, når holdet skal indfri den ambitiøse målsætning om direkte oprykning.

16/07/24
Filip Knudsen
Foto: Susan de Klerk

Når kvindeholdet vender retur på mandag fra sommerferien, er det med det klare mål, at den nye sæson i 1. division skal resultere i en oprykning til Gjensidige Kvindeliga. Hvis den ambition skal blive en realitet, kræver det hårdt arbejde.

– Vi glæder os til at komme i gang igen med et nyt mål om oprykning. Det kræver selvfølgelig, at der er knald på fra begyndelsen af vores opstart, og det er det, vi vil fokusere på at gøre. Vi vil egentlig forsøge at holde fast i mange af de ting, vi allerede gør, selvom vi skal spille på et endnu højere niveau i den kommende sæson, fortæller cheftræner Steen Gravgaard.

Opstarten byder på flere træningskampe, hvoraf den første spilles i Odense mod OB Q tirsdag den 30. juli.

En modig spillestil

Når det kommer til spillestilen i den kommende sæson, kan man forvente at se mere fra samme skuffe som i foråret, hvor Vildbjerg SF hentede otte sejre i ti kampe i 1. divisionskvalifikationsspillet.

– Det bliver med samme modige spillestil. Vi vil spille aggressivt, og vi vil forsøge at angribe kampene ved at turde at stille os højt på modstanderens banehalvdel. Vi vil forsøge at gøre kampene intense og søge målet i hvert eneste angreb, ligesom vi har gjort hidtil, fastslår cheftræneren.

Alligevel er der ét punkt, der ikke har været en stor del af spillet hidtil hos kvinderne, som Steen Gravgaard godt kunne tænke sig at tilføje.

– Vi har kigget lidt på det, og når vi nu også er blevet en del af FC Midtjylland, giver det ekstra god mening, hvis vi fokuserer en lille smule mere på dødboldene. Vi vil forsøge at lægge mere på i den del af spillet, og hvis det lykkes for os, kan det jo også være et sted, hvor vi kan hente nogle ekstra mål i løbet af sæsonen, forklarer Steen Gravgaard.

Ambitiøs målsætning er realistisk

Når man har turde at sætte en ambitiøs målsætning om at rykke direkte op igennem 1. division er det på baggrund af, at man mener, at truppen står et godt sted. Det uddyber Steen Gravgaard her.

– Vores tro på oprykningen er bundet op på, at vi har en utroligt ung trup, der er  meget talentfuld. Vi har virkelig et stærkt hold, og vi har jo også en hel del spillere, der spiller med på ungdomslandshold. Når vi så supplerer den trup med et par forstærkninger udefra, er det klart, at vi finder en stor tro i den her trup, som vi mener kan bringe os langt, pointerer han.

Langt størstedelen af truppen og trænerstaben til den nye sæson er den samme, der var i Vildbjerg SF inden sommeren. Også dette, mener træneren, kan være en fordel.

– Vi har en rigtig god harmoni mellem spillere og trænere på holdet, og der er generelt stor forståelse hinanden imellem. Den samhørighed kan være en nøgle for os, mener Steen Gravgaard.

Turneringen begynder den 10. august med en udekamp mod ASA Aarhus, mens første hjemmekamp spilles den 24. august mod AaB.