Førsteholdet

Seneste nyt før Lyngby

Torsdag skulle der slides med det for at sikre videre avancement i Conference League. Allerede søndag venter der endnu en udekamp, denne gang i 3F Superliga mod Lyngby Boldklub. Vi giver seneste nyt forud for dysten her.

05/08/23
Christian Rothausen
Foto: Nikolaj Kramer

Thomas Thomasberg var ikke tilfreds, da han efter kampen skulle analysere på torsdagens 120 minutters fodbold, hvor FCM samlet gik videre med 3-2 over de luxembourgske vicemestre fra Progrès Niederkorn.

– Vi må siges at have fået en lærestreg i den første udekamp i sæsonen. Nu kommer der en mere allerede på søndag og så igen i Europa i næste uge, og der skal vi selvfølgelig se markant bedre ud, lød det fra cheftræneren efter slutfløjtet i Luxembourg.

I morgen venter Lyngby, der er startet sæsonen med et point efter to kampe. Tallene lyver dog en smule, idet lyngbygenserne var tæt på at nappe point i premieren mod F.C. København, mens man var foran hele 2-0 i Viborg sidste fredag i en kamp, der til slut endte 2-2.

Derfor bliver det ingen nem opgave, når FCM – endnu en gang klædt i de grå udebanetrøjer – drager til Lyngby Stadion med ambitionen om fortsat at have maksimumpoint på kontoen, når turen søndag aften igen går hjem over Storebælt.

Status på André Rømer

André Rømer har tilsluttet sig FCM-truppen efter sit skifte fra IF Elfsborg, der topper Allsvenskan. Desværre måtte den alsidige midtbanespiller lade sig udskifte med skadesproblemer i sin afskedskamp for svenskerne.

Derfor har de første dage på træningsanlægget i Ikast budt på behandling og hårdt arbejde i fitnesslokalet, og den 30-årige tidligere akademist – som står noteret for 147 kampe i sort og rødt – må altså vente et par uger, inden han er klar til et comeback i Midtjylland-trøjen.

Statistikker

Ser man på de knastøre stats, synes det klart, at søndagens opgave ikke bliver en nem en af slagsen.

  • Lyngby var det eneste hold, som formåede at slå FCM to gange i seneste sæson. I alt blev det til to Lyngby-sejre, en uafgjort og en midtjysk sejr.
  • Thomasbergs tropper har kun tabt én af de seneste ti udekampe i 3F Superliga. Det nederlag kom til netop Lyngby.
  • Kun Vejle Boldklub (33,4%) har haft mindre boldbesiddelse end Lyngby (41,6%) efter de to første spillerunder.
  • Med sit mål mod Silkeborg blev Cho Gue-sung den blot tredje FCM-spiller de seneste 15 år til at score i sine to første 3F Superligakampe. De to andre er Frank Onyeka og Anders Dreyer.
  • FCM har haft næstflest skud (37) og – sammen med AGF – flest skud på mål (16) efter de to første runder. Derudover har holdet tilladt færrest skud imod i ligaen (14) samt færrest skud på mål (4).
  • Midtjyderne har også tilladt den laveste Expected Goals imod (0,9) efter de to første spillerunder.
  • Der venter et møde mellem to landsholdskammerater i form af Sverrir Ingi Ingason og Alfred Finnbogason. Begge er startet sæsonen flot, og sidstnævnte står noteret for to mål og en assist i de to første kampe.

Lyngbys transfervindue

Søndagens modstander har endnu ikke vist stor aktivitet på transfermarkedet. Udover et par interne oprykninger fra akademiet har man kun hentet to spillere i form af Magnus Jensen, der er købt i AC Horsens, samt Jonathan Amon, den tidligere FC Nordsjælland-spiller, der er ankommet på en fri transfer.

På udsiden har holdet ikke sagt farvel til nogle bærende profiler, men værd at nævne er den tidligere FCM-akademiet Kristian Riis, der har forladt nordsjællænderne efter kontraktudløb. Angriberen Mathias Kristensen, som scorede et mål mod FCM på straffespark i seneste sæson, er blevet udlejet til Kolding IF i NordicBet Liga.

Cho nomineret til månedens spiller

Forud for 3. spillerunde er nyerhvervede Cho Gue-sung blevet nomineret til månedens spiller for juli i 3F Superliga ovenpå sine to scoringer mod henholdsvis Hvidovre IF og Silkeborg IF.

Dermed modtager den sydkoreanske spydspids et skulderklap for sin første måned i dansk fodbold.

Cho Gue-sung konkurrerer om prisen sammen med F.C. Københavns Diogo Goncalves og FC Nordsjællands Ernest Nuamah.