Der er udsolgt til fredagens topkamp, hvor F.C. København kommer på besøg. Vi ser her tilbage på det seneste indbyrdes møde på MCH Arena.

29/02/24
Christian Rothausen

Der er tale om årets første hjemmekamp på MCH Arena, når FCK gæster det midtjyske til en topkamp i 3F Superliga.

Det 38. ligamøde i historien med FCM som værter. Alligevel skal vi helt tilbage til den 18. september 2022 for at finde det seneste FCK-besøg i Herning.

Dengang var der tale om to hold, der endnu ikke for alvor havde fundet melodien i den hjemlige liga. Dette til trods for, at midtjyderne få dage forinden netop havde slået Lazio med 5-1 i Europa League.

FCM bragte sig foran efter et kvarter, da Gustav Isaksen sparkede bolden op på hånden af gæsternes Marko Stamenic og dermed tilkæmpede sig et straffespark. Forsøget fra 11-meterpletten tog Evander sig af på vanlig sikker vis.

Ti minutter senere blev der bragt balance i regnskabet, da Mohamed Daramy headede et hjørnespark fra Ísak Bergmann Jóhannesson i kassen.

Kort før pause bragte Anders Dreyer igen FCM foran efter en flot stikning fra Sory Kaba. Den føring holdt helt indtil slutfløjt, men ikke uden drama, idet Viktor Claesson undervejs misbrugte et straffespark ved at sparke et godt stykke over mål.

I en intens 2. halvleg trak Man of the Match, Sory Kaba, overskrifter, da han i det andet tillægsminut trak et straffespark, som han selv tog sig af. I første omgang gik sparket i mål, men billeder viste, at den høje angriber på uheldig vis førte bolden ind i sit støtteben forinden dens rute mod netmaskerne.

Highlights fra den dramatiske 2-1-sejr i september 2022

Vores start 11’er dengang bestod af: Jonas Lössl, Joel Andersson, Henrik Dalsgaard, Erik Sviatchenko, Paulinho, Emiliano Martínez, Kristoffer Olsson, Evander, Anders Dreyer, Sory Kaba, Gustav Isaksen.

Efter kampen blev matchvinder Anders Dreyer overrasket med en landsholdsudtagelse.

– Der bliver givet tre straffespark og brændt to. Det var en topkamp med god knald på. Det var en fed kamp at spille, og det gør det endnu sjovere, når vi vinder, sagde offensivspilleren blandt andet.

Det fulde interview: Dreyer om FCK-sejr og landsholdsudtagelse

I 2-1-kampen så 10.911 tilskuere med fra lægterne. I morgen kl. 19.00 kommer der også knald på. Husk at frigive din plads, såfremt du ikke har mulighed for at overvære topkampen alligevel.

Tre udvalgte statistikker

1. FCK (122) og FCM (103) er de to mandskaber med flest skud på mål i denne sæsons udgave af 3F Superliga.
  2. FCM har vundet ti af deres seneste 12 hjemmekampe i 3F Superliga mod FCK.
  3. Er Lee Han-beom involveret i et mål mod FCK fredag aften, bliver han den blot anden FCM-spiller de seneste ti år til at være involveret i en scoring i hver af sine tre første liga-optrædener. Hidtil har kun landsmand Cho Gue-sung gjort det.