Førsteholdet

Sidst vi var i Vejle

Søndag er vi tilbage på Vejle Stadion for første gang siden den 28. april 2022. Dengang blev det til en 1-0-pokalsemifinale-sejr på mål af Anders Dreyer.

13/08/23
Christian Rothausen
Foto: Getty Images

Søndag er vi tilbage i Nørreskoven, når FC Midtjylland gæster Vejle Boldklub kl. 14.00.

Det er præcis 473 dage siden, vi senest besøgte vejlenserne, som i foregående sæson spillede i landets næstbedste række. Nu er de rødklædte tilbage i 3F Superliga, og i eftermiddag venter det 19. opgør i historien mellem de to mandskaber.

Faktisk har FC Midtjylland aldrig tabt til Vejle i en betydende kamp – hverken ude eller hjemme (13 sejre og fem uafgjorte), selvom der er blevet spille mange tætte opgør gennem årene. Det var også tilfældet, sidst midtjyderne gæstede Vejle Stadion, hvor udeholdet kunne rejse hjem til Herning med en 1-0-sejr i bagagen i den første af to pokalsemifinaler.

Gense højdepunkterne fra sidste møde med VB

Målet faldt efter 68 minutter, da Anders Dreyer klappede til kuglen med sit venstreben i en position fra feltkanten.

Herefter brød jublen løs, og på grønsværen udspillede der sig en ikonisk sekvens, hvor den formstærke offensivspiller fejrede scoringen ved at gribe og tage en tår af en fadøl sendt afsted fra Vejle-fansene.

– De ramte mig lidt tidligere ved et hjørnespark, og der tænkte jeg, at nu scorer jeg lige om lidt, og så går jeg derud og drikker en øl, lød det dengang fra Anders Dreyer efter slutfløjt.

Opgøret er ekstra mindeværdigt, fordi det var et skridt på vejen mod klubbens anden pokaltitel, der faldt i senere i sæsonen.

Efter de 90 minutter satte vores venstre back, Nikolas Dyhr, ord på vigtigheden af sejren i en resultatmæssigt god FCM-periode, hvor restitution spillede en nøglerolle i et hektisk kampprogram.

Genlæs Nikolas Dyhr-interviewet

Den 22-årige, tidligere akademist er én af otte spillere fra den seneste kamptrup i Vejle, som også er en del af den midtjyske førsteholdstrup i denne sæson.

Få billetter tilbage

Der er få billetter tilbage til søndagens udebaneafsnit. Der venter altså en flot away-dag i FC Midtjyllands tegn, og ønsker du at være med til at støtte drengene i jagten på de tre point, skal du skynde dig at skaffe billet nedenfor.

Vejle Boldklub v FC Midtjylland