Kvindefodbold

Steen Gravgaard sætter ord på kvindernes fremragende start

Lørdag eftermiddag spillede FC Midtjylland Kvindefodbold den første betydningsfulde kamp i historien, da de gæstede Koncenton Park i Aarhus og vandt med 0-3. Her sætter cheftræner Steen Gravgaard ord på sejren.

10/08/24
Filip Knudsen
Foto: Susan de Klerk

Rikke Dybdahl, Clara Jepsen og Line Aarhus blev målscorerne i Aarhus, da FCM-kvinderne spillede den første kamp i historien.

Kvinderne begyndte kampen godt, da de kom foran 1-0 efter 13 minutters spil, da Rikke Dybdahl sendte bolden i kassen efter oplæg af Mathilde Kaihøj.

– Vi starter rigtig flot, og der var vi enormt glade for. Det var jo spændende for os alle sammen, og der var mange følelser i spil kort før kampen. Vi har jo været spændt på det her hele opstarten, og så kom vi bare ud og satte os på kampen, og det var bare en fornøjelse, fortæller cheftræner Steen Gravgaard.

Flere mål kom der ikke i første halvleg, og i anden halvleg lod målene vente på sig. Da der manglede 15 minutter af den ordinære spilletid, fik Clara Jepsen dog scoret på assist af Ida Thomsen. I det sidste minut af de 90 cementerede FCM-kvinderne sejren, da Line Aarhus blev noteret for en scoring, mens Mathilde Kaihøj blev dobbelt assistmager.

– I anden halvleg var vi ikke helt lige så tilfredse. De første 20 minutter bliver lidt for spændende, og vi afgiver en anelse for meget initiativ, så det skal vi arbejde lidt på. Derefter spiser vi os ind i kampen igen, og så får vi jo lukket kampen, hvilket også skal tilskrives, at vores indskiftere også kommer ind og gør en forskel, hvilket jo er dejligt, pointerer Steen Gravgaard.

Dermed kom kvinderne fremragende fra start, da de vandt 0-3 i Århus.

– Forløsning er det rigtige ord. Jeg sagde ”puha” som det første, da der blev fløjtet, og det forklarer det jo nok fint nok. Det var vildt fedt at vise, at vi kunne det, der var forventet af os. Det troede vi jo også på, men derfor har man stadig gået og været lidt spændt på det, fortæller den glade cheftræner.

Midtbaneslideren, Ida-Sofie Rathe, blev af truppen kåret til kampens spiller med 12 stemmer ud af 19.

– Hun var her og der og alle vegne. Hun leverede en virkelig stærk indsats. Det er ekstremt flot, hun er jo kun 17 år, og hun gik bare ind og dominerede, roser cheftræneren.

Den unge midtbanespiller er datter af den tidligere FCM-spiller Thomas Rathe.

Kvindernes næste kamp er på onsdag, hvor modstanderen er Skive i pokalturneringen. Dernæst venter en ligakamp på udebane mod Varde IF.

ASA, Aarhus – FC Midtjylland 0-3 (0-1)

13′ 0-1 Rikke Dybdahl
75′ 0-2 Clara Jepsen
90′ 0-3 Line Aarhus

FCM XI: Katrine Thisgaard, Ida Olsen, Freya Rossen, Mathilde Skøtt Kaihøj, Therese Vestermark, Rikke Dybdahl, Malene Nielsen, Fie Nordmark Arendt, Ida Bjørg Thomsen, Frida Wagner Nautrup, Ida-Sofie Rathe.