Førsteholdet

Stolthed hos Martínez over at bære anførerbindet

Emiliano Martínez agerede fredag aften anfører i blandt andre Mads Bech og Oliver Sørensens fravær i start 11'eren.

17/08/24
Christian Rothausen
Foto: Sebastian Uth

Det vakte en stolthed og ære i Emiliano Martínez, da han trådte ind på Lyngby Stadion med FC Midtjylland-anførerbindet om armen. Ikke desto mindre forsøgte den uruguayanske landsholdsspiller at gøre, som han altid gør.

– Selvfølgelig er jeg glad for at få lov til at bære anførerbindet. Det gav mig en god følelse, og det var stort at påtage mig sådan en rolle for den her klub, men på banen var det samme tilgang, fordi vi alle kæmper for det samme mål.

– I løbet af de 90 minutter handlede det om at gøre de samme ting som normalt, mens jeg inden kampen forsøgte at give drengene nogle ord med på vejen, siger Emiliano Martínez, der lovpriser holdets indsats og den mentale tilgang til opgaven:

– Vi vidste allerede forinden, at det ville blive en svær kamp. På hjemmebane er Lyngby gode, men vi kæmpede for sejren til sidste minut, og jeg er glad for, at vi lykkedes.

– Indsatsen var vigtig og et fokuspunkt før kampen. Vi skulle kæmpe til det sidste minut, det var vejen frem, og den her sejr kan vise sig at blive vigtig for os.

Gogorza med flotte takter: Skulle gøre det, jeg er god til

Der er ikke megen tid til hvile. Allerede onsdag skal holdet i aktion igen, når Slovan Bratislava venter i det første af to opgør i Champions League-playoff’en. Det sidste skridt før en endelig kvalifikation og ligafase mod nogle af verdens største fodboldklubber.

– Nu venter den sidste modstander i jagten på at kvalificere os til Champions League. Det bliver en svær kamp både hjemme og ude, men vi er klar til opgaven, pointerer Martínez.

FC Midtjylland har ikke tabt en gældende fodboldkamp siden den 29. april. I samme periode er Emiliano Martínez startet inde i ti af 14 kampe.