Akademiet

Storsejr sender U19 til tops

Med en klar 6-1 sejr over AC Horsens lagde FCM U19 sig onsdag aften i spidsen af U19 Ligaen.

18/09/20
Karsten Vestergaard

De tre point blev sikret i rammer der var et superligahold værdigt, for kampen blev spillet på CASA Arena, og efter en lidt rodet indledning, begyndte FCM’erne at sætte sig på opgøret.

FCM’s taktiske oplæg til kampen var dels at spille bolden rundt om de fysisk stærke Horsens-spillere og derudover at lægge et hidsigt genpres, når man tabte bolden.

Den plan udførte spillerne fint, og midtvejs i første halvleg åbnede Oliver Sørensen åbnede ballet, da han selv drev bolden frem og sluttede af med at brage et langskud op i målhjørnet.

Føringen blev fordoblet fem minutter inden pausen, da venstrebacken Hanus Sørensen brød igennem over kanten og blev nedlagt i feltet.

Straffesparket tog Mads Hansen sig sikkert af, men kort efter lykkedes det Horsens at kaste lidt grus i FCM-maskineriet. ”Den Gule Fare” kom af sted i en god omstilling, der endte med at Kristoffer Lund kom til at begå straffespark. Det indbragte ham et gult kort, og, lige så vigtigt, gav reduceringen hjemmeholdet fornyet håb til anden halvleg.

Anden halvleg på FCM-præmisser

1-2 målet gjorde dog også, at FCM’erne var meget opsatte på at sætte tingene på plads fra anden halvlegs start, og der skulle blot gå tre minutter inden Frederik Heiselberg (billedet) afsluttede et gennemspillet angreb med scoringen til 3-1.

Herfra blev det en anden halvleg der blev spillet på FCM’s præmisser og efter en times spil stangede Heiselberg et hjørnespark i nettet. Kort efter var det Hanus Sørensens tur til at komme på måltavlen, da han satte sidste fod på bolden, igen efter et gode kombinationer havde spillet hjemmeholdet tynde.

Prædikatet ”gennemspillet” kunne også hæftes på kampens sidste mål. Mikkel Tønnesen blev sat op til afslutning, tog et kort træk og lagde bolden ind med en klinisk afslutning. Tønnesen var kommet på banen blot tre minutter tidligere, men skulle ikke bruge lang tid på at gøre opmærksom på sin tilstedeværelse.

Kampens udfald var på dette tidspunkt for længst afgjort, og de sidste tyve minutter bød på indhop til William Akpan og Nicholas Cyrus, der er kommet til klubben fra FC Ebedei. Akpan er en lille, væver offensivspiller, der kan gøre sig både på kanten og fra tierpositionen, mens Nicholas Cyrus er en stor, atletisk forsvarsspiller, der kan spille både i midterforsvaret og som back.

– Jeg synes det var en god kamp, og ikke mindst en god holdpræstation, hvor alle løste deres opgaver. Vi får spillet kampen, sådan som vi gerne ville og – fraset omstillingen der fører til deres reduceringsmål – var der meget lidt at rette på for os som trænere. Vi skal bare gøre det hele endnu bedre, kommer det med et smil fra assistenttræner Michael Silberbauer.

Fra Horsens gik turen sporenstregs hjem til Ikast og Akademiet, og her fik humøret yderligere et nøk opad, da spillere og trænere i fællesskab kunne se førsteholdet trække sig sejrrigt ud af kampen mod Young Boys.

FCM U19 spillere allerede igen på lørdag, hvor turen går til Vejle – her er der kampstart kl. 12.30.

Stillingen i U19 Ligaen

AC Horsens U19 – FC Midtjylland U19 1-6 (1-2)

22′ 0-1 Oliver Sørensen
39′ 0-2 Mads Hansen, strf.
43′ 1-2 Mark Asp Rasmussen, strf.
48′ 1-3 Frederik Heiselberg
61′ 1-4 Frederik Heiselberg
63′ 1-5 Hanus Sørensen
70′ 1-6 Mikkel Tønnesen

FCM U19 (4-3-3): Valdemar Birksø – Zsombor Puskas, John Ndjate, Kristoffer Lund, Hanus Sørensen (80′ Nicholas Cyrus) – Frederik Christensen, Oliver Sørensen, Andreas Nibe (66′ Danijel Djuric) – Mads Hansen (73′ William Akpan), Frederik Heiselberg (67′ Mikkel Tønnesen), Aral Simsir.