Klubben

Storslået åbning af den nye FCM Shop

Onsdag slog FC Midtjylland dørene op for den nye FCM Shop, hvor spillertrøjerne til den kommende sæson blev præsenteret. Vi har samlet en række reaktioner fra åbningsdagen.

18/07/24
Jesper Hvid
Foto: Daniel Stentz

I denne sæson fejrer FC Midtjylland 25-års jubilæum, og som et led i fejringen har planen været en udvidelse og modernisering af fanshoppen. Den plan blev en realitet i går, hvor FCM Shop kunne slå dørene op for de nye rammer.

Der var mødt mange spændte fans op til åbningen og den tilhørende spillertrøjelancering.

Den nye hjemmebanetrøje: Med inspiration fra 1999

Vi fangede tre FCM’s fans, som forlod den spritnye FCM Shop med den nye hjemmebanetrøje.

Hvad synes du om den nye FCM Shop?

Morten, 47 år og FCM-fan siden 1999: – Den er et kæmpe skridt fremad. Det er virkelig rart, at der også er plads nu. Jeg synes, det er fedt at se, også med stadion hvor der bliver lavet fanzone, underholdning og mange andre ting. Det er sådan noget, jeg bliver stolt over.

Christoffer, 21 år og FCM-fan siden 2020: – Den er fed. Det er dejligt, at den er blevet udvidet. Der er lidt mere plads til, at alle kan være der. Den viser, at vi kan matche de andre klubber på ‘shop-niveau’ også.

Charlotte, 33 år og FCM-fan i lidt over et år: – Jeg synes, det er rart, at den er blevet større, og så er den meget pæn også. Det er blevet rigtig fint derinde.

Hvad synes du om den nye hjemmebanetrøje?

Morten: – Jeg synes den er fed, fordi den minder jo om den første trøje, som jeg selv har der er ved at være 25 år gammel. Den røde stribe er let genkendelig, når vi snakker jubilæum.

Christoffer: – Den er fed. Den er dejlig retro med tanke på vores 25-års jubilæum, og den passer godt sammen med de andre trøjer også. Det er fedt med tre trøjer i farverne sort, rød og hvid.

Charlotte: – Der er helt sikkert hjemmebanetrøjen, der er min favorit. Jeg kan godt lide gulddetaljerne, og jeg synes, det sorte er flot.

Er der én særlig ting, du har lagt mærke til i dag?

Morten: – Det må være de tanker, jeg fik, da jeg så jubilæumstrøjen. Jeg tænkte først på Farlige Frank. Og så har der været mange store, Mohamed Zidan står også klart i mine tanker. Men ligeså vigtigt har der også været mange store oplevelser.

Christoffer: – Udover pokalen, der stod fremme i dag, så er jeg vild med afdelingen til trøjeprint.

Charlotte: – Jeg kan godt lide, at når man kommer ind i shoppen, står de tre nye spilletrøjer præsenteret. Det, synes jeg, er rigtig pænt lavet.

Kulminationen på lang tids hårdt arbejde

Siden maj har ansatte og frivillige arbejdet hårdt for, at den nye fanshop stod klar til åbningen i går. Kommerciel direktør Jacob Jørgensen ser med stolthed tilbage på åbningsdagen og hele processen bagved.

– At se det resultat, vi er nået frem til, er stort. Jeg kneb en lille tåre, da dørene til butikken åbnede, og det væltede ind med tusindvis af mennesker, fordi jeg ved hvor mange kræfter, der ligger i arbejdet bagved. Så det var kulminationen på en masse menneskers fantastiske indsats.

– Det var en virkelig god dag, og vi er superglade. Det har været en fantastisk åbning på vores spritnye butik, som vi også glæder os til at vise frem for alle de fans, der ikke kunne være her til åbningen. Det var stort at opleve den opbakning, der er omkring FC Midtjylland. Jeg stod og talte med en far, der kom i den originale trøje fra 1999, og som i hånden havde sin søn, der havde den nye jubilæumstrøje på. Det var stort at se, fortæller Jacob Jørgensen.

Flot opbakning på fredag

Første gang man kan se et af de nye spillersæt i aktion, bliver i morgen fredag den 19. juli. Her spiller FCM første kamp i 3F Superliga, hvor man møder AGF på udebane med kampstart kl. 18.00. Kampen vises på TV2 Sport og TV2 Play.

Til sæsonåbneren har FCM udsolgt alle billetter til udebaneafsnittet på Ceres Park. Dermed får de forsvarende danske mestre endnu en gang fantastisk støtte fra de midtjyske fans, når guldforsvaret indledes.