Førsteholdet

Stort Chilufya-interview: Tilbage med fornyet energi

Edward Chilufya er tilbage i FC Midtjylland, hvor han har figureret i start 11'eren de seneste to kampe. Offensivspilleren tager flere erfaringer med sig fra de seneste år med op- og nedture.

01/08/24
Christian Rothausen
Foto: Daniel Stentz

I januar 2022 blev Edward Chilufya hentet til FC Midtjylland fra svenske Djurgården IF.

Og det startede godt for ‘Chili’, som på Bo Henriksens mandskab scorede tre mål og lavede tre assists i sine første 13 kampe. Men i den efterfølgende sæson indtraf en bølgedal, hvorfor den zambiske hurtigløber for et år siden drog tilbage til Sverige for at tørne ud for BK Häcken.

Med otte scoringer i 26 optrædener for de gul- og sortklæde er Chilufya vendt retur til det midtjyske med fornyet energi.

– Jeg har det godt. Det er skønt at være tilbage i Midtjylland efter en lang sæson væk fra holdet.

– Lejeopholdet har været godt for mig, og det har hjulpet mig til at vokse som fodboldspiller. Jeg har helt sikkert lært en masse, og jeg har arbejdet hårdt på nogle af de ting, jeg har manglet i mit spil. Tiden i Sverige har lært mig at presse mig selv, og jeg er klar til at kæmpe for min plads, fortæller han.

Særligt én ting har offensivspilleren fokuseret på det seneste år, så han kunne stå endnu bedre rustet til FCM-returen.

– At forsvare. Årene forinden var det ikke noget, jeg fokuserede særligt meget på, men det seneste år i Sverige har jeg lært at arbejde defensivt sammen med resten af holdet, og jeg er blevet bevidst om, at fodbold ikke blot handler om at angribe.

Pilen peger op

Edward Chilufya har været lidt af en joker på Thomas Thomasbergs FCM-hold i løbet af sommerens pre-season. Imens klubben oprustede med spillere udefra, var den 24-årige landsholdsspiller et andet frisk pust til de danske mestres trup.

Sidste weekend i Farum kulminerede det hårde arbejde så med en startplads, og den fine præstation blev fulgt op af endnu en startplads i går mod Santa Coloma.

– Det føles godt endelig at starte inde for Midtjylland igen. Jeg værdsætter tiltroen, og det motiverer mig blot endnu mere. At krydre det med en assist mod Nordsjælland betyder meget. Fodbold handler om at bidrage til holdet på sin måde, så det er vigtigt.

– Men jeg er ikke tilfreds med mine præstationer. Jeg synes, jeg kan gøre mere, og jeg føler mig også klar til det, siger Edward Chilufya, der er bevidst om, at han fortsat har aspekter i sit spil, der skal forbedres, før han kan betegnes som en udpræget succes:

– Alle spillere har noget at forbedre, og det gælder også mig. Jeg kan særligt forbedre mine afslutninger, min positionering i feltet samt mine løb og timing i forhold til at komme bag forsvarsspillerne.

– I den formation, vi spiller (4-4-2, red.), føler jeg mig tilpas som en af de to angribere. Spiller vi for eksempel 4-3-3, vil jeg også kunne gøre mig gældende på kanten. Når vi spiller to fremme, hjælper det at spille sammen med en stor angriber, som kan holde fast i bolden. Det gør mine muligheder for at løbe dybt endnu bedre, fordi jeg ikke skal fokusere lige så meget på de hårde dueller, siger FCM’s nr. 14 til slut.

Se Chilufya og co. mod AaB

Sammen med resten af holdkammeraterne tager Edward Chilufya lørdag mod AaB i sæsonens første hjemmekamp i 3F Superliga.

Har du endnu ikke skaffet adgang til det opgør, kan du læse mere nedenfor.

Billetinfo: FCM v AaB