Klubben

Stort interview med Kristoffer Olsson

Kristoffer Olsson åbner for første gang op om det seneste halve års hårde kamp, der kulminerede i slutningen af august, hvor den 29-årige svensker kunne lade sig udskrive og flytte hjem.

08/09/24
Christian Rothausen
Foto: TV2

Det har været en hård, lang kamp, siden Kristoffer Olsson i februar mistede bevidstheden i sit hjem efter at være blevet ramt af flere små blodpropper som følge af en ekstremt sjælden betændelsestilstand i hjernens kar.

Mens FC Midtjylland kæmpede en heroisk kamp i Aarhus, to mand i undertal med et historisk 2-3-mål dybt inde i tillægstiden, kæmpede Kristoffer Olsson, indlagt i respirator få kilometer fra stadion på Aarhus Universitetshospital, sit livs kamp. Noget spillerne – modsat offentligheden – var bevidste om.

Stille og roligt tog den svenske midtbanekriger vigtige skridt. Først med en udtrapning af respiratoren, sidenhen genvandt han motorisk funktion og verbale evner efter en rehabiliteringsperiode ved Hammel Neurocenter.

I slutningen af august blev nok et stort flueben sat, da Kristoffer Olsson var klar til at blive udskrevet og kunne flytte hjem igen.

– Nu er jeg hjemme, jeg har det godt, og jeg er glad for at være tilbage i mit hus. I ugerne op til så jeg virkelig frem til det, og det har været fantastisk at få lidt rutine tilbage og føle sig lidt mere normal igen. Der er mange ting, jeg ser frem imod med stor glæde og energi, indleder Kristoffer Olsson.

– Jeg føler, jeg er kommet langt. I starten tænkte jeg meget på livet, og det har været en hård kamp, som jeg vandt. Det har været hårdt, og der har været mange ting at tænke på, men jeg har lært, at man skal være positiv.

– Jeg har lært, at alt ikke behøver ske på én gang… På en dag eller en uge. Ting tager tid, og jeg har lært, at hvis man tillader, det tager tid, bliver det også bedre. Det er helt sikkert noget, jeg har taget med mig.

Kristoffer Olsson, som har fået en hverdag tilbage, mindes månederne, hvor han var nødsaget til at se til fra sidelinjen uden nogen form for kontakt med holdkammeraterne eller resten af omverden.

– Det var selvfølgelig barskt. Der gik noget tid, før jeg begyndte at tænke på fodbolden igen. Det har været mit liv, siden jeg var et lille barn. I den første periode fyldte det ingenting, men da jeg først begyndte at kunne se kampene, startede jeg også med at savne det og det fællesskab, vi har, fortæller han.

Kærlighed og opbakning

Særligt ét moment står klart i den periode, hvor omverdenen bad og krydsede fingre for Kristoffer Olssons helbred; det ottende minut på hjemmebane mod F.C. København den 1. marts hvor spillet blev stoppet, og et fyldt stadion sendte klapsalver og tanker til en kæmpende Kristoffer Olsson.

– Jeg blev senere hen fortalt, at de havde gjort det i det ottende minut efterfulgt af sangen om mig. Fansene betyder utroligt meget, og jeg er i al enkelthed glad for, at de ikke blot støttede mig, men også holdet og klubben i den periode, siger Kristoffer Olsson.

– Det kan ikke understreges nok, hvor meget det har betydet for mig. Jeg har fået støtte af alt lige fra folkene i FC Midtjylland til de tusindvis af fans, klubber og bekendte, der har skrevet til mig. Jeg har ikke fået svaret på alle beskeder, men jeg har set de fleste, og jeg er supertaknemmelig. Det har været med til at gøre mig endnu stærkere. Det er ikke noget, jeg tager for givet, og det har betydet sindssygt meget.

Kristoffer Olsson kunne af gode grunde ikke være til stede på MCH Arena den 1. marts, men knap tre måneder senere, da klubben vandt det danske mesterskab, overværede han kampen fra lægterne og var med i den efterfølgende guldfejring.

– Når jeg tænker tilbage på den dag, bliver jeg glad. At vi med holdet og fansene endte med at vinde guldet… Jeg kørte rundt med pokalen sammen med Bach Bak, og det var en vild følelse at være tilbage med holdet og i klubben igen. Det er noget, jeg kommer til at huske for evigt. Jeg har vundet mesterskaber tidligere, og det har jeg stadig minder om, men det her var noget helt andet, som ikke kan sammenlignes, siger han.

– Det kommer til at tage tid

Om nogle uger begynder Kristoffer Olsson at komme i FC Midtjylland til individuelle træninger samtidig med, at han fortsat vil modtage træning i kommunalt regi. Om nogle måneder er ambitionen, at Olsson kan komme i klubben fast.

Og drømmene hos den svenske 8’er er fortsat store.

– Jeg er glad for livet og har indset, at alt kan ske. Men selvfølgelig har jeg en tro på mig selv i forhold til at komme tilbage på banen. Det ville være det største at kunne hjælpe holdet, spillerne og klubben igen.

– Det kommer til at tage tid at komme tilbage på et højt niveau igen. Men jeg tror på, at jeg kan gøre det. Jeg er rolig i processen og har accepteret, det kommer til at tage tid, men jeg har sat mig nogle mål og har ikke tænkt mig at stoppe.

Mens Kristoffer Olsson fortsat kæmper, suger han til sig af de mange tanker og hilsner, han har modtaget det seneste halve år fra hele fodboldverdenen, der har vist sig som én stor familie.

– Jeg takker for al den støtte, jeg har fået fra alle i og omkring klubben, fansene, hele Danmark og resten af fodboldverden. Det er noget, jeg aldrig kommer til at glemme, og det giver mig endnu mere motivation og energi, fortæller han.

Der skal til slut lyde en særligt stor tak til det sundhedsfaglige personale, der med sin dedikerede og yderst professionelle behandling har hjulpet Kristoffer Olsson.

Stort indslag hos TV2

På TV 2 Play kan du søndag komme endnu tættere på Kristoffer Olssons kamp tilbage til livet, hvor hovedpersonen selv, hans nærmeste og folk i FC Midtjylland fortæller om det seneste halve år.

Se med på TV 2 Play fra kl 9.00 søndag morgen i programmet ”Kristoffer Olsson – Min vigtigste kamp”.

Desuden udkommer der flere artikler i løbet af dagen på sport.tv2.dk, hvor du kan læse meget mere om svenskerens fremtidsdrømme, men også hvordan han under indlæggelsen sendte en video til holdkammeraterne, som fik stor betydning i jagten på DM-guldet.