FCM Samfund

Succeshistorie fra FCM Samfund og Ikast-Brande Kommune

Cirka halvdelen af de unge fra FCM Samfunds forløb i samarbejde med Ikast-Brande Kommune er i dag kommet videre i job eller uddannelse. En af disse er Alexander Hansen, som efter at have været sygemeldt i to år er kommet tilbage på rette spor.

12/08/24
FC Midtjylland
Foto: FC Midtjylland

I arbejdet med at give unge uden job eller uddannelse hjælp til at finde deres vej i livet arbejder FCM Samfund tæt sammen med Ikast-Brande Kommune. Det har vist sig at være særdeles effektivt til at bringe unge tilbage på arbejdsmarkedet og ind på et uddannelsesspor.

Samarbejdet, der har Mette Kirstine Rasmussen (th. på billedet) som tovholder og kontaktperson fra kommunens side samt Julie Schönenberg (tv. på billedet) som afdelingsansvarlig for FCM Samfund i Ikast-Brande, har allerede båret frugt. Omkring halvdelen af de deltagende unge på forløbet “Sammen går vi på banen” har fundet fodfæste i enten job eller uddannelse.

For Mette Kirstine Rasmussen handler samarbejdet med FCM Samfund om at se de unges potentiale og realisere det. Hun understreger betydningen af et tæt samarbejde mellem alle parter involveret.

– Det er super inspirerende at samarbejde med FCM Samfund, hvor udvikling og evnen til at spotte ressourcer virkelig er en styrke. Det handler om at finde de unges potentiale og udviklingsmuligheder for derefter at gå efter deres mål, siger Mette Kirstine Rasmussen.

Gennem en kombination af ressourcefokus, træning og tæt opfølgning skaber man en bro, der hjælper unge med at gå fra usikkerhed til håb og fra arbejdsløshed til en lysere fremtid.

– Vi arbejder med at identificere og mindske kandidaternes forstyrrelser og i stedet forstørre potentialet. Vi ønsker at skabe livsforandrende ændringer for kandidaten, så vedkommende får skabt sig nogle holdbare og hensigtsmæssige vaner og rutiner, som han eller hun kan tage med sig resten af livet, fortæller Julie Schönenberg.

Alexander Hansens historie

En af de personer, som er et billede på FCM Samfund og Ikast-Brande Kommunes arbejde med at hjælpe unge mennesker på vej, er Alexander Hansen. Efter to år som sygemeldt blev han en del af “Sammen går vi på banen”-forløbet.

Alexander startede med et fire ugers forforløb for at finde ud af, om han ville være klar til hovedforløbet, der strækker sig over 13 efterfølgende uger. Og siden da er det kun gået i én retning.

– Da jeg startede hos FCM Samfund, havde jeg været sygemeldt i cirka to år. Jeg havde ikke noget i min hverdag at stå op til. I dag er jeg et sted, hvor jeg i alle fem af ugens hverdage har noget, jeg skal. Det kan være fordybelse, træning eller samtaler, fortæller Alexander Hansen.

– Gennem forløbet har jeg blandt andet lært at tænke mere over mine vaner; hvad der er godt for en samt at skabe mål og en struktur på hverdagen. Jeg har fået mere tro på mig selv i forhold til at kunne lykkes, og jeg har fundet ud af, hvor vigtigt gode vaner som for eksempel søvn er. Jeg har lært at lave planer for at opnå mine mål og skemaer til at have bedre overblik over min økonomi.

– Hvis man ikke har nogle gøremål i hverdagen og ikke er klar til arbejde eller uddannelse, synes jeg, det er et godt sted at blive guidet i den rigtige retning og få nogle kompetencer, et netværk og en hverdag igen, siger Alexander Hansen og afslutter:

– Gennem forløbet er jeg kommet tilbage på benene. Jeg har fået en følelse af at være en succes fremfor en nedtur. Det har været enormt vigtigt for mig.

Om “Sammen går vi på banen”

Forløbet er for dig, der gerne vil videre i job, uddannelse eller styrke din personlige udvikling med henblik på at blive selvforsørgende og opnå øget livskvalitet. Forløbet tager udgangspunkt i dine mål og talenter og centrerer sig om dine behov, uanset om det drejer sig om personlig mestring, uhensigtsmæssig livsstil, dårlige vaner, kriminalitet, misbrug eller lignende.

Gennem forløbet i Ikast-Brande Kommune er hverdagen præget af fysisk træning og motion, fordybelse med fokus på at opkvalificere kandidaternes kompetencer og udviklingssamtaler en gang om ugen.

– I FCM Samfund tror vi på, at ethvert menneske besidder et unikt talent. Det er ofte blot et spørgsmål om, hvorvidt vi er i kontakt med vores talent og bruger det. At identificere hver kandidats talent er en vigtig del af vores forløb, fordi det giver den enkelte muligheden for at få en bedre forståelse for sin jobhistorik, men måske endnu vigtigere også muligheden for at rette fokus mod eksisterende ressourcer og kompetencer med henblik på at begynde at skabe en succesfuld job- eller uddannelsesvej, forklarer Julie Schönenberg.

Læs mere om FCM Samfund