Førsteholdet

Super Cup-opgør åbner 3F Superligaen

De danske mestre og pokalvindere tørner sammen i aften i Haderslev. Bliv klædt på til kampen mod SønderjyskE med Kristian Bach Bak.

11/09/20
Jens Risom
Foto: Getty Images

Indtil 2004 afholdtes der Super Cup i Danmark mellem de forsvarende mestre og pokalvindere. SønderjyskE vandt pokalturneringen i sidste sæson, mens FC Midtjylland snuppede mesterskabet.

16 år senere er sæsonens første kamp også af denne kaliber, men denne gang er der ingen titel på spil. Det er blot den første kamp i 3F Superligaen i 20/21-sæsonen, men begyndelsen på en sæson kan ikke undervurderes.

– Starten på sæsonen er utrolig vigtig. Selvom man prøver at lade være med at kigge for meget på tabellen, betyder det alverden, at der tikker point ind, og man ligger i toppen, siger assistenttræner Kristian Bach Bak.

Han fortæller videre, at truppen er klar til kamp på trods af to ugers pause siden sejren mod Ludogorets.

– Drengene stråler af energi og overskud. Vi har vægtet gode træninger højere end at spille mange testkampe. På den måde har vi været i stand til at styre deres fysiske belastning fuldstændigt, så de er helt klar til kamp, lyder det fra Kristian Bach Bak.

Fuldt fokus på SønderjyskE

Den tidligere anfører og nuværende assistenttræner slår fast, at der er fuldt fokus på SønderjyskE, selvom Champions League-kvalifikationen fortsat er i gang.

– Den næste kamp er altid den vigtigste. Det arbejder vi ud efter. Lige netop i år kan man heller ikke nedtone nogle Superligakampe motivationsmæssigt, fordi nummer ét er sikret et europæisk gruppespil. Vi har givet hinanden håndslag på at gøre alt for at komme godt i gang med ligaen, lyder det fra Kristian Bach Bak, der i sin spillerkarriere blot tabte én kamp til SønderjyskE i 15 forsøg.

Optakt til sæson 20/21 med Brian Priske

Møde med flere velkendte ansigter

SønderjyskE-truppen rummer flere tidligere FCM-spillere, og de trænes af Glen Riddersholm.

– Jeg har bestemt ikke lyst til at tabe til dem. Det er klart, at når man kender nogle mennesker godt, har man endnu mindre lyst til at tabe. Det giver jo lidt lir til sådan en kamp, siger Kristian Bach Bak.

Det seneste skifte mellem de to klubber blev foretaget af Marc Dal Hende for en måned siden. Der er kun rosende ord til overs for venstre backen, der i 81 kampe scorede hele 21 mål for FC Midtjylland.

– Marc passer perfekt ind i deres system, hvor han på wingbacken kan komme med en masse vildskab og energi. Ligesom vi så hos os – især da han var topscorer i mesterskabssæsonen – skal vi være opmærksomme på hans offensive kvaliteter og have et øje på ham ved dødbolde, forklarer Kristian Bach Bak.

Følg kampen

Du kan se åbningskampen direkte på TV3 Sport og Viaplay med optakt fra kl. 18.00 og kampstart en time senere. Du kan også følge opgøret i tekst via vores Twitter.