Klubben

Syv timers tidsforksel stopper ikke Sviatchenko: Følger FCM tæt

Erik Sviatchenko er kommet godt i gang med fodboldkarrieren i amerikanske Houston Dynamo, men den forhenværende kaptajn følger fortsat troligt med i FC Midtjyllands gøren og laden.

16/06/23
Christian Rothausen
Foto: Houston Dynamo

Det kører på skinner for Erik Sviatchenko i det sydlige USA, hvor den 31-årige forsvarsspiller sammen med holdkammeraterne i Houston Dynamo har vundet tre kampe i streg – alle med FCM-koryfæet i start 11’eren.

Trods opgaverne i den amerikanske MLS og de syv timers tidsforskel over Atlanten følger den tidligere anfører fortsat med i tingenes tilstand i FCM:

– Jeg forsøger at følge så godt med som muligt. Tidsmæssigt er der en udfordring, idet Midtjylland nogle gange har spillet klokken syv om morgenen. Så er jeg startet med at se 1. halvleg herhjemme, mens jeg har kunne se 2. halvleg med det ene øje på cyklen i klubben, fortæller Erik Sviatchenko og fortsætter:

– Jeg har set en del af kampene, og kan selvfølgelig mærke, at jeg savner det. Alle de bekendtskaber, jeg har. Når jeg ser stadion, får jeg følelsen af, at det er ‘hjem’.

Den rutinerede forsvarsspiller fortæller, at han fortsat holder tæt kontakt med sine tidligere holdkammerater. Og den seneste periode skaber smil på læben.

– Det er fedt at se, at resultaterne er begyndt at komme med. Det virker til, det klikker, og det er dejligt at se, vi er begyndt at score på dødbolde, der jo har været et trademark i lang tid. Jeg kan se, der er en god energi og stemning på holdet.

Lovpriser fansene

Siden det i slutningen af marts blev offentliggjort, at Erik Sviatchenko rykkede til MLS, er han blevet mødt med stor kærlighed fra FCM-fansene.

Noget der betyder meget for hovedpersonen selv.

– Det har været enormt meningsfuldt at være i Midtjylland, og det gjorde det kun endnu stærkere at opleve den kærlighed, jeg modtog, da mit skifte blev annonceret. Da jeg debuterede i Houston fik jeg en besked fra en ung gut, som var stået op om natten for at se min første kamp. Det er fantastisk, at fansene gerne vil følge med i, hvordan det går herovre, selvom der er så stor tidsforskel.

– Jeg glæder mig til den dag, jeg kan komme hjem på stadion og se alle folk igen. Jeg ser frem til at sige tusind tak for deres støtte. Lige nu kigger jeg bare på programmet for at se, hvornår det passer, at jeg kan rejse til Danmark og sige ordentligt ‘på gensyn’, siger Erik Sviatchenko.

Da skiftet til Houston Dynamo blev annonceret, udtalte den tidligere akademispiller, at det ikke var et ‘farvel’ men et ‘på gensyn’. Det statement har ikke ændret sig efter knap tre måneder i USA.

– Jeg er slet ikke i tvivl om, at jeg gerne vil tilbage til Midtjylland, når jeg er færdig med mit eventyr her. Det kan også være, det bliver så godt, at jeg ikke kommer hjem lige foreløbigt, men vi må se. Lige nu nyder jeg bare, at der er så gode vibes mellem mig og fansene.

Fantastiske bekendtskaber

Det blev til foreløbigt 325 kampe i Midtjylland-trøjen for Erik Sviatchenko i sine to perioder i klubben. Derudover en lang række store triumfer; tre danske mesterskaber, to pokaltitler og kvalifikation til Champions League.

Men de mange år har også budt på et utal af fantastiske bekendtskaber, og nedenfor forsøger Erik Sviatchenko at liste nogle af dem, som har gjort særligt indtryk på grønsværen:

– Det samarbejde, jeg havde med ‘Scholle’ (Alexander Scholz, red.) var noget af det allerbedste, jeg har set i den danske Superliga. Ham vil jeg gerne fremhæve, og han er også en, jeg fortsat har kontakt til. Men jeg kan nævne mange… Den der æra med Jakob Poulsen, Morten ‘Duncan’ Rasmussen, Kristian Bach Bak, Petter Andersson og Jim Larsen. Det var en enormt lærerig tid for mig.

– Samtidig har bekendtskabet med de brasilianske og afrikanske spillere betydet meget for min karriere. Jeg har mødt så mange forskellige fodboldspillere. Med fare for at misse nogle, kan jeg sige, jeg har spillet på nogle fantastiske hold med nogle fantastiske trænere.

Nu glæder Erik Sviatchenko sig til at følge med i, hvad der venter FCM i fremtiden.

– Der er sket så meget på klubbens korte levetid, og jeg kan bare mærke, det bliver vildere og vildere. Jeg tror og håber på, det kan fortsætte, og jeg glæder mig til at følge med, lyder det til slut fra Erik Sviatchenko.

Debut med anførerbindet om armen: Sviatchenko giver status på tilværelsen