Førsteholdet

Sviatchenko: Vi skal opbygge momentum

Anføreren kalder det en dejlig følelse at være tilbage i kamp og ser frem mod AaB-kampen og den kommende periode.

17/04/22
Jens Risom
Foto: Daniel Stentz

Efter en måneds tid på sidelinjen med en skade gjorde anfører Erik Sviatchenko comeback onsdag aften mod Randers, da han blev skiftet ind ti minutter før slutfløjtet.

– Det var en dejlig følelse at være tilbage i kamp. Vi havde snakket om, at hvis kampen var til det, var det en mulighed, at jeg lige kunne komme ind og mærke banen igen, og så var det ikke så afgørende, om det var 10 eller 30 minutter, fortæller Erik Sviatchenko, som glæder sig over sejren, der blev fejret med cirka 500 medrejsende fans.

– Men det føltes godt, og prikken over i’et var selvfølgelig at fejre en god sejr med fansene efter kampen.

Efter onsdagens 3-1-sejr fik truppen to fridage, inden de lørdag mødte ind til forberedelserne frem mod den næste opgave i Mesterskabsspillet.

– Det er vigtigt lige at få trukket stikket nogle gange og se familie og venner – især når vi går ind i en hektisk fase med masser af kampe i den næste måned. Og så er det ekstra rart, når det sker ovenpå en succesoplevelse, siger FCM-kaptajnen, som dog selv har brugt påskedagene på at optimere genoptræningen.

– Nu handler det for mig om at bygge på. At få et indhop mod Randers var første skridt, og nu har vi heldigvis haft en god uge med fin tid frem mod mandagens kamp, hvor jeg har kunne træne. Forhåbentligt står jeg i en endnu bedre udgave, men tiden må vise, hvor stor fremgangen er, lyder det fra Sviatchenko.

Skal kæmpe til det sidste

Påskens første runde i Mesterskabsspillet resulterede i, at FCM reducerede FCK’s forspring i toppen af tabellen til seks point.

– Vi kommer til at kæmpe til det allersidste og skal jagte muligheden, selvom det bliver svært. Hvis man ikke tør drømme om det umulige, kommer man heller ikke til at opnå det, så vi bliver ved med at klø på, understreger Erik Sviatchenko.

– Der var rigtigt fine takter i spillet mod Randers, og det skal vi tage med os videre. Vi skal opbygge momentum frem mod den kommende afgørende periode med en semifinale i pokalturneringen og jagten på førstepladsen i ligaen, tilføjer kaptajnen.

2. påskedag er FC Midtjylland igen i aktion, når AaB gæster MCH Arena. Nordjyderne har indledt Mesterskabsspillet med et nederlag til FCK og siden sejre over Randers og Brøndby.

– Det bliver en ny sjov kamp, som vi glæder os til. AaB er godt kørende, så der er ingen tvivl om, at vi skal levere en stærk indsats. Jeg håber, vi kan lykkes med at skabe mange chancer som mod Randers og gøre det til en seværdig kamp på vores præmisser. Vi ser frem til at spille på hjemmebane igen og forhåbentligt tage en sejr, afslutter Erik Sviatchenko.

Udvidet fanzone og flagdag før kampen mod AaB

Opgøret mellem 3F Superligas nummer 2 og 3 spilles mandag aften kl. 18.00 på MCH Arena. Der er fortsat mulighed for at sikre sig plads på lægterne.

Se program og køb billet