Førsteholdet

Tæt på Vagner Love: De bedste minder fra en lang karriere

Den brasilianske målsluger fortæller om de største oplevelser og bedste holdkammerater fra sin hidtil 20 år lange karriere.

23/04/22
Jens Risom
Foto: Daniel Stentz

Kaka, Kylian Mbappé, Dani Alves, Robinho, Fabinho, Ronaldinho, Adriano, Lucio, Bernado Silva.

Listen af prominente navne, der har spillet sammen med Vagner Love, er lang. Men hvem af den brasilianske angribers holdkammerater gennem karrieren har været den bedste?

– Ronaldinho. Det kan der ikke være nogen tvivl om, svarer Vagner Love prompte.

– De ting, han kunne gøre med bolden, var helt utrolige. Han var et naturtalent. Hvad der var umuligt for os andre, var nemt for ham. Fodbold var en leg for ham, og det kunne man bare mærke, når man var sammen med ham, tilføjer han.

Ronaldinho og Vagner Love spillede ti kampe sammen på det brasilianske landshold, inden de i 2012 var holdkammerater i Flamengo i hjemlandet.

Inden da oplevede den nu 37-årige Vagner Love karrierens største højdepunkter.

Hvad er dit bedste minde som fodboldspiller?

– Der er så mange. Jeg kan nok ikke vælge et enkelt, lyder det med betænksomhed i stemmen.

– Min debut som professionel fodboldspiller fylder stadig meget for mig. Det var et kæmpe øjeblik at løbe ind på et stort stadion, husker Vagner Love, der som 17-årig fik debut for Palmeiras i hjemlandet.

Særlig tid i Moskva

To år senere i 2004 rykkede frontløberen på tværs af kloden og skiftede Sao Paulo ud med Moskva, hvor han hurtigt fik succes.

– At vinde UEFA Cuppen med CSKA Moskva står også tilbage som et højdepunkt, som jeg ikke glemmer. Det var min første sæson udenfor Brasilien, og jeg scorede i finalen, husker Vagner Love og fortsætter:

– Generelt var tiden i Moskva noget særligt. Det var der, jeg vandt flest trofæer og havde størst succes. Jeg har stadig store følelser for klubben.

Vagner Love scorede 124 mål i 259 kampe for CSKA Moskva. Her blev det foruden UEFA Cup-trofæet til fire russiske mesterskaber og seks pokaltitler.

I alt tæller den brasilianske frontløbers CV intet mindre end 21 trofæer, hvor Love har optrådt for klubber som Monaco, Besiktas, SD Luneng (Kina) samt Palmeiras, Flamengo og Corinthians i hjemlandet.

– Der er så mange øjeblikke, jeg er taknemmelig for at have oplevet. Jeg har aldrig taget det for givet at være fodboldspiller, og jeg har nydt hvert eneste højdepunkt. Jeg har været heldig at lære mange forskellige mennesker og kulturer at kende og samtidig nydt fodbolden, som jeg elsker, fortæller Vagner Love.

Copa America-triumfer skiller sig ud

Når snakken falder på Vagner Loves bedste fodboldminder, kommer man ikke udenom det brasilianske landshold, som angriberen optrådte for i årene 2004-2007.

Han fik debut som 20-årig til Copa America, som Brasilien vandt dengang i 2004. Tre år senere gentog den fodboldelskende nation bedriften, og denne gang var det med Vagner Love i en af hovedrollerne.

Han startede inde i alle kampe og kvitterede med et mål og fire oplæg i turneringen.

– Det er nok det bedste, man kan opleve som brasiliansk fodboldspiller. At spille i den gule trøje og vinde to trofæer. Det er helt oppe på listen af de bedste minder, må jeg sige. Jeg er glad for og stolt over, at jeg kan fortælle og vise mine børn, at jeg var med til det dengang, smiler Vagner Love.

Angriberen står noteret for 25 kampe og ni mål for Brasiliens landshold.

Udvalgte meritter

  • Vinder af Copa America i 2004 og 2007
  • Vinder af UEFA Cuppen i 2005
  • Topscorer i UEFA Cuppen i 2009
  • 4 russiske mesterskaber
  • 6 russiske pokaltitler
  • 1 brasiliansk mesterskab
  • 280 mål og 108 assists i 598 kampe på klubplan
  • 9 mål og 4 assists i 25 landskampe for Brasilien