Kvindefodbold

Talent med erfaring fra Kvindeligaen skriver under med FC Midtjylland

Det unge forsvarstalent, Frida Nautrup, har sat sin underskrift på en kontrakt med FC Midtjylland.

05/07/24
Stine Thulstrup
Foto: FC Midtjylland

Forsvarsspilleren, Frida Nautrup, der har en fortid i Gjensidige Kvindeligaen hos FC Thy, skriver under med FC Midtjylland Kvindefodbold.

FC Midtjylland Kvindefodbold har den klare ambition at være hele regionens hold, og derfor vækker tilgangen af en regional spiller ekstra stor glæde.

– Frida har haft flere tilbud fra Gjensidige Kvindeligaen, og vi er derfor stolte af, at FCM i hele processen har været hendes førsteprioritet, og det styrker vores tro på, at vores brand, strategi og ambitioner også vil være attraktivt i fremtiden. Vi har i processen haft en god dialog med FC Thy, som også er en del af FCM Klubsamarbejdet, udtaler sportschef Anders Madsen.

Hovedpersonen selv lægger også vægt på det nye og ambitiøse projekt:

–  Jeg er glad for at have skrevet under. Jeg synes, at det er et spændende projekt, jeg kan få lov til at blive en del af, og det er hovedårsagen til, at jeg skifter. Jeg er også blevet overbevist af de store ambitioner, da jeg også selv har store ambitioner, forklarer Frida Nautrup.

En del af holdet på vejen mod Gjensidige Kvindeligaen

For FC Midtjylland Kvindefodbold er den kortsigtede målsætning at spille sig i kvalifikationsspillet i efteråret.

– Vi er enormt tilfredse med at have købt Frida Nautrup i FC Thy, hvor hun har gennemgået en god udvikling, som vi tror på vil accelereres i vores miljø. Frida kommer med solid seniorerfaring fra både Gjensidige Kvindeligaen og kvalifikationsspillet trods sin unge alder.

– Frida er en boldspillende forsvarer, der har en atletisk grundpakke, som gør, at vi ser hendes potentiale som værende højt, og vi har den ambition, at Frida hos os skal udvikle sig til en profil, hvor hun også kan repræsentere Danmark på ældre landshold end U19, som hun lige nu spiller på, udtaler Anders Madsen.

Frida Nautrup mener også selv, at hun har noget at bidrage med, men også at udviklingen er vigtig.

– Jeg glæder mig helt vildt til at komme i gang, og jeg tror, at jeg kan komme ind og bidrage med nogle af mine spidskompetencer, mens jeg fortsat udvikler mig. Og så er jeg jo stadig ret ung, men jeg tror også på, at jeg med tiden kan tage mere ansvar og udvikle mig til at blive en leder, fortæller den nye spiller.

Vejen mod Gjensidige Kvindeligaen

Det første skridt på vejen mod den bedste danske række for FCM Kvindefodbold er 1. Division, hvor de fire øverste hold går videre til kvalifikationsspillet. Her spiller man om to pladser, der giver adgang til den bedste række i den efterfølgende sæson.

FCM Kvindefodbolds vej mod Gjensidige Kvindeligaen kan følges på fcm.dk, hvor vi publicerer nyheder og opdateringer fra hele Midtjyllands kvindehold, samt på Facebook.

Velkommen til Midtjylland, Frida.