Førsteholdet

Thijs Tummers forlænger og får ny rolle

Den 26-årige hollænder Thijs Tummers går til den kommende sæson fra at være 'Lead Sports Scientist' til 'Head of Sports Science'. Samtidig forlænger han sin aftale med et år yderligere til sommeren 2025.

04/07/23
Christian Rothausen
Foto: William Marinus Vingtoft

I FC Midtjylland har man ændret en smule i den fysiske stab, der fremover vil være inddelt i fire sektorer: Performance, Sports Science, Medical og køkkenafdelingen.

I den kommende sæson kommer Thijs Tummers til at stå for ansvaret i Sports Science-afdelingen, der fokuserer på monitorering og analyse af spillernes fysiske forfatning. Her vil den 26-årige hollænder overgå til en rolle som ‘Head of Sports Science’.

– Thijs kom til som ‘intern’ i 2020 og har sidenhen gennemgået en stor udvikling. Han er dygtig til at håndtere store datamængder samt komplekse opgaver, ligesom han har en evne til at formidle svær videnskab til fodboldtrænere og -spillere, siger Performance Director i FCM, Thomas Bay, og fortsætter:

– Hans faglige niveau er højt, og han besidder nogle kompetencer og evner, vi er glade for at have her i Midtjylland.

Hovedpersonen selv siger følgende om sin nye rolle og udsigten til flere år i det midtjyske:

– Jeg har det godt her i Midtjylland. Jeg nyder den familiefølelse, der er i klubben, og de sidste to og et halvt år har været fantastiske. Samtidig kan jeg stadig forbedre mig yderligere, og nu får jeg en ny rolle, hvor jeg skal tage endnu mere ansvar. Jeg ser frem til at dygtiggøre mig sammen med klubben.

– I løbet af årene har jeg lært utroligt meget af Christian Clarup (forhenværende fysisk træner i FCM, red.) og Thomas Bay (nuværende Performance Director i FCM, red.), som har bidraget til, at jeg er gået fra at arbejde på akademiet til førsteholdet.

Samtidig roser Thijs Tummers det nye byggeri i Ikast, som giver endnu bedre arbejdsbetingelser:

– Med den nye bygning føles det nærmest som at arbejde i en ny klub. Selvfølgelig er mentaliteten den samme, men det hele bliver endnu mere professionelt, og vi får endnu bedre muligheder for at arbejde med spillerne. Det øger forudsætningerne for, at vi kan få spillerne til at blive den bedste version af dem selv, siger Thijs Tummers.

FC Midtjylland styrker den fysiske sektor