Førsteholdet

Thomas Thomasberg forlænger med FC Midtjylland

Cheftræneren har skrevet under på en ny treårig aftale med ambitionen om at tage klubben til det næste niveau.

03/08/24
Christian Rothausen
Foto: Alamy

I marts 2023 blev Thomas Thomasberg præsenteret som ny cheftræner i FC Midtjylland. Her var ambitionen klar; klubben skulle “tilbage” til toppen af dansk fodbold og kæmpe med om mesterskabet og kvalificere sig til europæisk fodbold.

Alt sammen målsætninger, der er blevet realiseret, først med det danske mesterskab i sommer, ligesom man allerede er sikret et europæisk ligaspil i denne sæson. Nu skal det næste skridt tages med Thomasberg ved roret.

– Thomasberg kom ind på et tidspunkt, hvor vi ikke stod et tilfredsstillende sted. Sammen med resten af gruppen formåede han ikke blot at stabilisere holdet, men også efterfølgende vinde det danske mesterskab. Den præstation taler for sig selv, siger fodbolddirektør Peter Sand og fortsætter:

– Samtidig passer han perfekt ind. Han kender klubben indgående, og han er med til at forstærke og vække den til live i hverdagen, alt imens han hele tiden udvikler sig som træner og leder for en international spillertrup, der både skal fungere som individer og som hold.

– Vi har store ambitioner om at tage yderligere skridt som klub, og vi tror på, at Thomasberg er den rette til opgaven. Vi vil være endnu bedre og tydeligere i måden, vi gør tingene på, og vi skal nu på en mission sammen om at tage FC Midtjylland til nye højder.

Langt fra færdige

Hovedpersonen selv glæder sig over den nye aftale i en klub, der står ham nær.

– Jeg har altid været glad for at være her; først i lidt over ti år som spiller, assistent og cheftræner, og sidenhen i min nu anden periode. Det er kun gået i en retning i en klub, der har så mange spændende mål og ambitioner. Midtjylland er bare et godt sted at være, både menneskeligt og fagligt, siger Thomasberg og fortsætter:

– Der har altid været en god, lidt løssluppen stemning, men med store drømme og ambitioner. Det er det, der har gjort, at vi i dag har et topmoderne træningsanlæg og fire mesterskaber, men vi er langt fra færdige. Vi skal have flere titler i hus og endnu bedre europæiske resultater med gruppespil hvert eneste år.

– Selvom vi er vidt forskellige, og der er så mange forskellige kulturer og nationaliteter, så trækker vi alle i samme retning. Forståelsen, respekten og ærligheden omkring måden, vi vil gøre tingene på, synes jeg, er imponerende. Kulturen er rigtig stærk, og det er fedt at være i en klub, hvor der altid er en genkendelighed, selvom vi bliver ved med at udvikle os.

Thomas Thomasberg noterer sig for et pointsnit på 1,96 i sine hidtidige 56 kampe i spidsen for FCM siden returen forrige sæson, og opskriften er klar i forhold til, hvordan man nu tager næste skridt.

– Vi har valgt en måde, vi gerne vil spille, træne og selektere spillere på, og den skal vi være tro mod. Vi skal ikke kopiere andre, men vi har vores egen vej kombineret med inspiration udefra, og den skal vi gøre endnu tydeligere og stærkere. Det, vi er gode til, skal vi gøre endnu bedre, lyder det fra cheftræneren.

Den nye aftale løber til sommeren 2027.