Førsteholdet

Thomasberg: Eneste scenarie for os er sejr

Søndagens hændelser på MCH Arena og Brøndby Stadion kan undervejs tippe guldet både vest over Storebælt, men også tilbage igen. Uanset diverse udfald er eneste gameplan for midtjyderne en sejr, fortæller Thomas Thomasberg.

24/05/24
Christian Rothausen
Foto: Daniel Stentz

Søndag gæster Silkeborg et fyldt MCH Arena til sæsonens sidste kamp. Her er FCM allerede sikret minimum sølvmedaljer, men á point med Brøndby, der møder AGF på hjemmebane og har en markant bedre målscorer, er ambitionen om guld fortsat intakt.

Opskriften på den helt store pokal er klar; hvis Brøndby spiller uafgjort mod AGF, kræver det en midtjysk sejr. Taber Brøndby, er uafgjort i Herning nok. Vinder Brøndby, skal FCM vinde med minimum syv mere i sin kamp.

Sådanne udfald spekulerer cheftræner Thomas Thomasberg dog ikke i. For midtjyderne er der kun én måde at slutte sæsonen af på.

– Vi glæder os. Vi har snakket om, at alle kampe har været finaler, og nu er det finalen. Brøndby kan afgøre det selv ved at vinde, og det, vi skal gøre, er at sørge for, at hvis de ikke vinder, så bliver det os, siger Thomas Thomasberg og fortsætter:

– For mig er det vigtigt, at vi kommer ud og gør vores arbejde færdigt på et fyldt stadion foran vores fans. Der er kun ét scenarie, hvor det vil give mening for os at spejde mod Brøndby, og det er, hvis de er bagud. Ellers er der jo ingen scenarier, som ikke kræver sejr for os.

– Men selv hvis det er tilfældet, at de kommer bagud, vil der ikke være nogen spekulationer fra vores side, for vi ved ikke, hvad der kan ske i en hektisk slutfase derovre. Vi går ind til kampen for at vinde, og det er det, der kommer til at eksistere hele vejen igennem.

– Vores mål på søndag er sejren. Vi ønsker at slutte sæsonen godt af, og så må vi se, hvad det i sidste ende rækker til, siger Thomasberg, som glæder sig til at træde ind på et udsolgt MCH Arena for sidste gang i sæsonen – og for sjette gang af syv mulige i foråret.

Opgøret mellem FCM og Silkeborg skydes i gang kl. 17.00, og der er for længst udsolgt. Husk derfor at frigive din plads, hvis ikke du har mulighed for at komme, så vi kan få fyldt stadion helt op.

Frigiv din plads nemt og hurtigt