Førsteholdet

Thomasberg giver trupstatus før Sønderjyske

Thomas Thomasberg ser frem mod sommerens første testkamp, når Sønderjyske i morgen gæster hybridbanen ved Herning Fremad. Derudover giver cheftræneren en status på Cho Gue-sung, der har fået foretaget et mindre indgreb i knæet.

28/06/24
Christian Rothausen
Foto: Augustine Akena

Pre-season er så småt halvanden uge gammel, og Thomas Thomasberg nyder at være tilbage på træningsbanen ved Dream99, hvor både nye, gamle og vanlige ansigter tager del i træningerne.

– Den første tid har været god. Det har været dejligt vejr og nogle træninger på en fin bane. Det var fedt at blive mestre, og den glæde og energi har vi også fået bragt med tilbage.

– En sommeropstart er altid anderledes, fordi vi har mange udlejede spillere, der er tilbage. Truppen er noget større end det, vi plejer at være og skal ende med. Alle er kommet i en god fysisk forfatning, mens det spillemæssigt også har set fint ud. Der er stykke tid til, at vi skal starte, og det skal vi udnytte både på og udenfor banen.

Videointerview: Thomasberg om opstarten og første test

I morgen venter sommerens første testkamp, når 3F Superliga-oprykkerne fra Sønderjyske Fodbold gæster hybridbanen i Herning Fremad med kickoff kl. 11.00.

– Det er en del af de her forberedelser. Vi kommer til at stille med to forskellige hold i hver halvleg, så de fleste får 45 minutter i benene. Nu får vi mulighed for at gøre noget andet end i træningerne og øve lidt mere af det, vi gerne vil, når turneringen starter.

– Vi skal prøve ting af i forhold til kampsituationer, hvor vi møder en anden spillestil end til dagligt. Derudover handler det for spillerne om at vise sig så godt muligt frem, så vi får et billede af dem, inden der venter turneringskampe med point på spil, pointerer cheftræneren.

Cho opereret for knæproblem

Udover Emiliano Martínez og Darío Osorio, som er afsted til Copa America med henholdsvis Uruguay og Chile, er truppen så godt som fuldtallig.

Èn spiller mangler dog fortsat, idet Cho Gue-sung har fået foretaget et mindre indgreb i knæet som følge af et problem, han løb rundt med i foråret.

– Status er, at han er i gang med at genoptræne og gøre sig klar. Vi håber på, at han bliver klar så hurtigt som muligt, og meldingerne er, at det hele er gået godt, siger Thomas Thomasberg om FCM-angriberen og fortsætter:

– I løbet af foråret vidste vi godt, hvor det bar henad, men vi kunne heldigvis holde det kørende. Han var lidt generet af det og stod nogle træninger over, uden det var mange, men endte med at komme igennem med det rigtige resultat (en guldmedalje, red.).

– Fortællingen for mig er, at hver eneste gang, vi ser ham spille, giver han alt. Og det er selvfølgelig det, vi gør ham klar til igen. Det har faktisk været fortællingen for hele holdet; vi har en holdfølelse og en fællesfølelse af, at vi stræber mod noget sammen, og det er fedt at være en del af.

Cho Gue-sung forventes at tilslutte sig FCM’s træningslejr i Østrig fra den 7.-14. juli.

Stream opgøret: FCM v Sønderjyske