Førsteholdet

Thomasberg imponeret efter succesfuldt formationsskifte

Thomas Thomasberg om skiftet til en 3-4-3-formation, afbrydelsen undervejs i kampen og de mange skabte chancer i særligt 1. halvleg.

30/07/23
Christian Rothausen
Foto: Getty Images

FC Midtjylland dominerede fra start til slut, da det søndag blev til en 2-0-sejr over Silkeborg på MCH Arena.

Inden opgøret blandede Thomas Thomasberg kortene, da han stillede op i en 3-4-3-formation fremfor den vanlige 4-4-2. Cheftræneren siger følgende om valget, der viste sig at have den ønskede effekt:

– Det var med henblik på noget af det, vi så i Silkeborg sidste gang, hvor vi havde det rigtig svært i den første halve time, inden vi byttede rundt og begyndte at spille med wingbacks. I dag fik vores backs presset deres backs både offensivt og defensivt, ligesom det gjorde det nemmere for vores tre midterforsvarere at dæmme op for Silkeborgs evne til at veksle og bytte rundt i offensiven, siger Thomas Thomasberg og fortsætter:

– Jeg synes, vi fik taget mange styrker ud af deres spil. Vi formåede at komme i en del mand mod mand-dueller, og jeg er imponeret over, hvor stærkt drengene gjorde det.

Kampen blev afblæst efter 23 minutter, da et uvejr med torden ramte Herning-området. Ikke desto mindre kom FCM’erne blæsende ud efter afbrydelsen, og det var ikke bare et tilfælde:

– Vi havde super godt flow i spillet forinden, og i omklædningsrummet lagde vi vægt på, hvor vigtigt, det var, at vi kom ud med samme tryk. Det vigtigste var den mentale tilstand, og heldigvis holdt vi trykket.

– For mig var det en træls afbrydelse, men set her efter kampen, var det jo egentlig meget godt, siger Thomas Thomasberg med henvisning til, at både Aral Simsir og Cho Gue-sung nettede kort tid efter, kampen blev fløjtet i gang igen.

Til slut sætter FCM-cheftræneren et par ord på den offensive kreativitet, som udspillede sig i særligt 1. halvleg:

– Isaksen var meget undervejs, men fik desværre ikke scoring på. ‘Cho’ deltog godt i spillet og fik scoret et fint mål. Aral lavede et flot mål på frispark og var med i mange angreb. Samtidig lavede Olsson en masse erobringer fra andet geled, mens Oliver og Paulinho kom meget med frem. Det kom fra flere kanter, og det viser, at vi har mange trusler.

Flotte præstationer i 2-0-sejr