Førsteholdet

Thomasberg inden første test: Vi vil prøve lidt forskelligt af

Thomas Thomasberg ser frem til fredagens opgør mod AaB – den første af tre testkampe inden 3F Superligapremieren.

06/07/23
Christian Rothausen
Foto: William Marinus Vingtoft

Knap to uger på træningsbanen er slut, og fredag gæster 3F Superliganedrykkerne fra AaB det midtjyske. Der venter 2 x 45 minutters fodbold på banen i Ikast, hvor trænerteamet forventes at rotere en del undervejs og give minutter til en lang række spillere.

Cheftræner Thomas Thomasberg giver sit besyv med på morgendagens test.

Stor pre-season dækning til de første to testkampe

Thomas, hvordan er humøret efter de første små to uger på træningsbanen?

– Det er godt. Der har været masser af fine træningspas, og nu glæder vi os til at spille en træningskamp, hvor man kan måle sig imod en anden modstander, end dem man træner med til dagligt. Men humøret har været fint, og drengene har trænet, som de skal.

Hvad skal træningskampen mod AaB bruges til?

– Den skal bruges på at spille med to forskellige hold. Det er positivt, at vi er så mange, og derfor regner vi med at skifte alle mand i pausen, samtidig med at vi ændrer formation undervejs. Vi prøver lidt forskelligt af – blandt andet for at udnytte det, spillerne er gode til.

– Samtidig skal vi se, hvor spillerne er henne, samt hvor vi er som hold. Derudover gælder det om at vinde. Vi vil gerne have den mentalitet, at vi vil vinde alle kampe, ligegyldigt hvad der er på spil. Det vil vi også forsøge at stimulere i morgen.

Hvor meget vil i bruge de første testkampe på at eksperimentere, og hvor meget har I allerede lagt jer fast på forud for sæsonstarten?

– Vi har nogle grundprincipper, vi bruger næsten ligegyldigt formation og hvilke spillere, vi har med. Det handler om at få det bedste ud af den enkelte, og det er holdet, der gør den enkelte god. Det kommer vi til at se i de her træningskampe. Selvfølgelig gør vi også nogle ting – heriblandt 11 udskiftninger – som man jo ikke kan, når det virkelig gælder.

– Der er kun tre træningskampe, så det handler om at blive hurtigt klar. Men det er jeg ikke så nervøs for. Der er en god stamme af dem, jeg har haft med at gøre, som godt ved, hvad det er, vi vil arbejde med, og hvad vi skal stå for.

Se FCM v AaB

Fredag den 7. juli kl. 13.00 finder første kamp i pre-season sted, når 3F Superliganedrykkerne fra AaB gæster anlægget i Ikast.

Der er fri entré for tilskuere, men de der ikke har mulighed for at møde op, kan følge med på FC Midtjyllands app, hjemmeside eller YouTube-kanal, hvor der vil blive sendt direkte fra opgøret i et stort setup med kommentatorer, kort optakt og efterfølgende nedtakt.

Du kan downloade den officielle FCM-app nedenfor.

App StoreGoogle Play