Førsteholdet

Thomasbergs kommentarer efter videre avancement

Thomas Thomasberg om den flotte hjemmesejr, to spillere der fortjener ekstra ros samt genvalget af Cho Gue-sung som straffeskytte.

18/08/23
Christian Rothausen
Foto: Getty Images

FC Midtjylland er videre i Europa på imponerende vis. Torsdag aften blev det til en 5-1-hjemmesejr over Omonoia FC, hvor de cypriotiske gæster blev blæst ud af MCH Arena.

– Vanvittigt vigtigt at vinde en kamp, vi skulle vinde, når vi har ambitioner om at gå hele vejen til gruppespillet. Spillerne klarede det flot, og de fik fra start lagt et tryk på dem. Det var betryggende, at vi allerede kom foran 3-1 inden pausen, mens vi kørte den stensikkert hjem i 2. halvleg, så det var fedt at kunne det, siger Thomas Thomasberg.

På banen trak Franculino de helt store overskrifter med et imponerende hattrick, og selvom FCM-cheftræneren kun har roser til overs for det nye stjerneskud, brugte han talen i omklædningsrummet på at udpege to andre spillere, som indimellem går under radaren.

– Hvis du skal have individualisterne til at shine, er det vigtigt at have spillere, der er klar til at yde alt, de har, ligemeget hvor og hvornår man spiller. Det kan jeg konstatere, der er en masse spillere her, som gerne vil.

– Der er et par stykker, som fortjener en ekstra ros, fordi det ikke er dem, der bliver nævnt allermest i medierne eller får de største roser hver gang. Oliver Sørensen har spillet en pokkers masse positioner og løser altid opgaverne godt, så det fortjener han kredit for.

– Charles, som inden Lyngby-kampen ikke var startet inde under mig, nu fik han startet nummer to, og han er bare klar til at yde alt, han har i sig. Det er prisværdigt, og det anerkender jeg som træner, fordi det er vigtigt for os at have sådanne spillere på holdet, lyder det rosende fra Thomas Thomasberg.

Cho fik genvalg fra 11-meterpletten

Forinden dagens kamp havde midtjyderne brændt tre straffespark i sæsonen. I weekenden mistbrugte Cho Gue-sung et forsøg i Vejle, men torsdag fik han igen chancen – og denne gang kvitterede han med mål.

Thomas Thomasberg var aldrig i tvivl om, hvorvidt angriberen skulle have genvalg fra 11-meterpletten.

– Han havde forinden sparket i Vejle scoret på 12 ud af 12. Han er langt over gennemsnittet. At han laver et tilløb, der er lidt specielt, har jeg overhovedet ikke berørt, fordi hvis han mener, det er måden, han har størst chance for at score på et straffespark, er det sådan, han skal gøre.

– Jeg spurgte ham, om han ville tage det næste spark, og det ville han gerne, så for mig har der overhovedet ikke været nogen tvivl, fortæller Thomas Thomasberg.

Billetinfo om playoff-kampen mod Legia Warszawa

Torsdagens samlede sejr over Omonoia FC betyder, at vi nu er klar til playoffrunden i kvalifikationen til Conference League-gruppespillet, hvor modstanderen bliver polske Legia Warszawa.

Få info om billetsalget til næste uges europæiske hjemmekamp her.

FC Midtjylland v Legia Warszawa