Førsteholdet

Thychosen sætter ord på endnu et chancehav

Mads Døhr Thychosen ærgrer sig over, at holdet endnu engang ikke formåede at udnytte et stort chanceovertag.

19/07/22
Christian Rothausen
Foto: Daniel Stentz

FCM spillede tirsdag aften 1-1 mod AEK Larnaca i 2. runde af Champions League-kvalifikationen. Mads Døhr Thychosen fortæller efter kampen, at de samme ting gjorde sig gældende som ved fredagens uafgjorte resultat i sæsonåbneren mod Randers FC.

– Generelt havde vi en fin fornemmelse. Vi spiller en rigtig god første halvleg og kommer frem til det, vi skal. Desværre får vi ikke scoret på vores chancer, så det var lidt samme sang som mod Randers.

FCM deler med AEK Larnaca

Mads Døhr Thychosen og co. noterede sig for en Expected Goals på 2,67 for kampen, mens gæsterne fra AEK Larnaca sluttede på 0,48.

– Vi skal både blive bedre til at sparke den ind, men det handler også om, at vi måske skal spille chancerne lidt større. Selvfølgelig er der nogle ting, vi skal arbejde på, men overordnet set synes jeg, vi fortjente at vinde. Det var endnu et kampbillede, hvor vi skal vinde ni ud af ti gange, siger Mads Døhr Thychosen.

Spilstop og hjørnespark

Undervejs i opgøret gav AEK Larnaca anledning til frustration hos FCM’erne, da flere af de cypriotiske spillere gjorde deres for at bremse tempoet i kampen via en lang række spilstop.

– Vi ved, det bliver endnu værre næste tirsdag dernede, så det er noget, vi skal håndtere og holde hovedet koldt over for. Så er jeg også sikker på, vi nok skal vise, vi er et bedre fodboldhold.

Erik Sviatchenko udlignede til 1-1 efter et hjørnespark i kampens slutfase. FCM havde hele 16 hjørnespark i kampen, mens gæsterne ikke spillede sig til ét eneste.

– Det er et våben, vi rigtig gerne vil bruge, og i dag kommer vi også frem til enormt mange hjørnespark og lange indkast. Vi skal hjem og hive et trick eller to op ad lommen, og så er jeg også sikker på, vi nok skal lave nogle mål næste tirsdag, siger Mads Døhr Thychosen.

Returopgøret i Larnaca finder sted næste tirsdag den 26. juli kl. 17.30 på AEK Arena.