Kvindefodbold

Tidligere ligatopscorer skifter til FC Midtjylland Kvindefodbold

Angriberen Rikke Dybdahl, der tidligere har været topscorer i Gjensidige Kvindeligaen, vender tilbage til det midtjyske, hvor hun har underskrevet en treårig aftale med FC Midtjylland Kvindefodbold.

11/07/24
Filip Knudsen
Foto: FC Midtjylland

Den 27-årige angriber, Rikke Dybdahl, har sat sin underskrift på en treårig kontrakt med FC Midtjylland Kvindefodbold. Hun kommer fra Gjensidige Kvindeliga-klubben Fortuna Hjørring, men har i det seneste halvår været udlejet til Sporting Club de Huelva, der spiller på øverste niveau i Spanien.

– Rikke vil bringe erfaring, rutine og offensive kompetencer til vores unge trup, og vi ser Rikkes valg af os som en blåstempling af vores projekt, strategi og sportslige ambitioner, udtaler sportschef Anders Madsen.

For Rikke Dybdahl er det klart, hvad målsætningen for skiftet er.

– Jeg er glad for at have lavet en kontrakt med klubben, og jeg ser frem til at være med i udviklingen på vejen til kvindeligaen, fastslår Rikke Dybdahl.

Den tidligere ligatopscorer nævner da også selv de store sportslige ambitioner som en årsag til, at FC Midtjylland Kvindefodbold var det rigtige skridt i karrieren.

– Jeg blev præsenteret for klubbens ambitioner og et spændende setup, hvilket jeg tror på kan blive rigtig interessant, og det glæder jeg mig til at blive en del af, udtaler angriberen.

– Vi skal være hele regionens hold

I sæsonen 2019/20 var Rikke den fjerde mest scorende spiller i Elitedivisionen, og to sæsoner senere var hun ligatopscorer.

– Rikke har bevist, at hun kontinuerligt kan score mål på højeste nationale niveau, hvor hun især for FC Thy og også Fortuna Hjørring har været en af de mest flittigt scorende i den bedste danske række igennem flere sæsoner.

– Rikke har åbenlyse kompetencer i sit afslutningsspil, hvor hun har en god positionering i feltet og omkring modstanderens bagkæde, og hun adskiller sig fra mange andre angribere ved at være god til at afslutte på sin førsteberøring, udtaler Anders Madsen.

FC Midtjylland Kvindefodbold arbejder med ambitionen om, at regionen skal være tydelig på kvindeholdet. Den regionalt fokuserede strategi afspejler sig også i kontraktoffentliggørelsen af Rikke Dybdahl.

– Vi er meget begejstrede for, at Rikke Dybdahl vender retur til det midtjyske, hvor hun har fået sin fodboldopvækst i Lemvig og senere Vildbjerg, og hun er en del af vores strategi om, at vi vil opnå vores sportslige målsætninger med en stor del af lokalt udviklede spillere fra regionen og dermed også FCM Klubsamarbejdet, erklærer sportschefen.

Velkommen til FC Midtjylland Kvindefodbold, Rikke Dybdahl.