Førsteholdet

Tjekkisk landsholdsbomber er ny FC Midtjylland-spiller

FC Midtjylland henter den 27-årige angriber, Jan Kuchta, som i sidste sæson tegnede sig for 17 scoringer for Sparta Prag i den tjekkiske 1. Liga og to startpladser under sommeren EM-slutrunde.

31/08/24
Christian Rothausen
Foto: Daniel Stentz

I går var det Kevin Mbabu, og i dag trækker en ny spiller FC Midtjylland-trøjen over hovedet. Jan Kuchta er nyeste ansigt på heden efter at have skrevet under på en fireårig aftale.

Han kommer fra de tjekkiske mestre, Sparta Prag, hvor han i sidste sæson scorede 17 ligamål.

– Jan er en klassisk 9’er, som både arbejder hårdt, scorer mål, laver assists og er god til at finde de rum, hvor det gør ondt på modstanderen. Han tilfører en ekstra kvalitet til vores i forvejen stærke offensiv.

– Han er vant til at vinde symboliseret ved de seneste to sæsoners guldmedaljer med Sparta Prag, som han også lige har været med til at kvalificere til Champions League, siger fodbolddirektør Peter Sand.

I alt rummer Jan Kuchtas trofæskab tre tjekkiske mesterskaber og to pokaltitler.

På klubniveau står han noteret for 105 mål og 52 assists gennem karrieren, mens han på det tjekkiske A-landshold har optrådt 23 gange med tre mål til følge. Til EM-slutrunden denne sommer tegnede den nye FCM’er sig for to startpladser.

Klar til nye udfordringer

Den nye målscorer sætter ord på skiftet til FC Midtjylland:

– Efter nogle gode år i Sparta føler jeg mig klar til at tage næste skridt i en ny klub og et nyt land. Jeg har haft nogle spændende samtaler med FC Midtjylland, og jeg er meget glad for at være her, siger den nye angriber og fortsætter:

– Min position er nummer 9. Jeg arbejder hårdt og scorer mål, og jeg kommer hertil for at hjælpe holdet med at vinde kampe, lave mål og skabe store ting i Europa.

– Nu ser jeg frem til at møde mine holdkammerater. Jeg har rakt ud til Adam Gabriel, som har fortalt, at der venter mig nogle dygtige holdkammerater og en god gruppe mennesker, siger Jan Kuchta, som træner med holdet for første gang senere i dag.

– Jeg ser frem til at få min debut og score mål for holdet, afslutter den tjekkiske landsholdsangriber.

Jan Kuchta kommer til at bære trøjenummer 25. Velkommen til FC Midtjylland.