To point til U17 trods sen dukkert

FCM U17 tog to point mod SønderjyskE, men vil ærgre sig over, at det ikke blev til mere.

03/09/22
Karsten Vestergaard

Både FCM og SønderjyskE gik på banen med ambitionen om at hente sæsonens første point, og det var FCM’erne, der var mest fremadrettede fra kampens start, mens værterne spillede fra et lidt lavere udgangspunkt på banen.

Helt ufarlige var værterne nu ikke, og debutanten i FCM-målet, svenske Liam Selin, måtte hive en god redning frem. Det ændrede dog ikke ved, at FCM’erne sad ganske tungt på spillet og skabte adskillige chancer.

Alligevel lignede det, at de to mandskaber skulle gå til pause med 0-0 på tavlen, men det blev der ændret på i det 42. minut. Her endte et FCM-hjørne hos Nicolaj Tornvig, der var søgt ud i kanten af feltet. Herfra sendte han bolden ind i feltet, og mellem venner og fjender dukkede Sander Evjen-Brostrøm op og scorede for anden kamp i træk.

1-0 til FCM og halvlegsføringen var fortjent. De sort-røde pressede yderligere på fra anden halvlegs start, og det udmøntede sig i et gennembrud over venstresiden. I første omgang lykkedes det SønderjyskE at erobre bolden, men Lindekildes genpres sad lige i skabet, og han genvandt kuglen. Derefter trak han ind i banen og sendte flot 2-0-målet i netmaskerne.

Glæden blev dog kortvarig, for blot tre minutter senere lykkedes det SønderjyskE at svare igen. Det skete på et frispark, som Olti Hyseni sparkede direkte i kassen.

Catak med stolpeskud

Reduceringen ændrede dog ikke for alvor ved kampbilledet. Der var fortsat stor FCM-dominans, og lidt efter måtte hjemmeholdet have hjælp af træværket. En ærgerlig Daris Catak måtte se sin flugter prelle af på stolpen.

FCM’erne bombarderede SønderjyskE-feltet med alle varianter af indlæg, men hjemmeholdet holdt stand med en blanding af held og dygtighed, mens FCM’erne ærgrede sig over, at de ikke kunne få lavet det forløsende 3-1-mål.

Det kom til at koste i kampens slutfase, hvor noget lidt for offensivt forsvarsspil gav værterne en løs mulighed. Bolden endte hos eks-FCM’eren Dereje Jensen, der huggede udligningen i nettet og gjorde det onde ved sine gamle holdkammerater.

Det var en bitter pille at sluge for FCM’erne, der ellers havde været i fuld kontrol med opgøret, men som kom til at betale for den manglende effektivitet. Ulvene trak dog det længste strå i den efterfølgende straffesparkskonkurrence og fik dermed trods alt to point ud af opgøret.

– Vi deler med dem, og det er jo fortjent i den forstand, at vi ikke tager vare på alle de muligheder, vi har. Vi kontrollerer kampen godt, men vi er ikke skarpe nok, når tingene bliver afgjort, og der er ikke andet at gøre end at øve os noget mere og være meget grundige til træning, så skal det nok komme, lød det fra en ærgerlig Allan K. Jepsen efter kampen.

Efter at have kaperet pointtabet kunne FCM-træneren da også tage noget positivt med fra opgøret:

– Vi fremstod som et hold, og spillerne var gode til at hjælpe hinanden og spille sidemanden god. Her var der klar fremgang i forhold til kampen mod AGF, og det var vigtigt, sagde Jepsen.

FCM U17 har kampfri den kommende weekend og spiller igen den 16. september, hvor de møder AaB på udebane.

SønderjyskE U17 – FC Midtjylland U17 2-2 (0-1)

42′ 0-1 Sander Evjen-Brostrøm (assist Nicolaj Tornvig Hansen)
47′ 0-2 Jonatan Lindekilde
50′ 1-2 Olti Hyseni
89′ 2-2 Dereje Jensen

FCM sejrede i den efterfølgende straffesparkskonkurrence.

FCM U17 (4-3-3): Liam Selin – Mathis Konradsen, Gustav Bjerge, Simon Kristiansen (55′ William Kold Jensen), Mahdi Babaiasl (79′ Timothy Kongsbak) – Christian Jørgensen, Marcus Nielsen (27′ Jonatan Lindekilde), Daris Catak (79′ Andreas Knak) – Sofus Østergaard Johannesen (55′ Theis Bøndergaard), Nicolaj Tornvig Hansen, Sander Evjen-Brostrøm.