Førsteholdet

To tidligere akademispillere før Derby: Ved hvad det betyder

Aral Simsir og Victor Bak har sammenlagt spillet i FC Midtjylland i 15 år. De ved, hvad søndagens derby betyder for fansene og alle i og omkring klubben.

29/09/24
Christian Rothausen
Foto: Alamy

Aral Simsir kom til FC Midtjylland som 14-årig, og den nu 22-årige tekniker har særligt ét derby-minde, som står klart i erindringen:

– Jeg tænker nok et år tilbage, hvor jeg scorede det afgørende mål for at komme videre til Europa (playoff-kampen hvor FCM vandt 0-1, red.). En kamp med virkelig mange følelser og noget, der betød meget for os spillere, klubben og især fansene.

– Det er et af de momenter i mit liv, jeg ikke rigtig kan beskrive. Jeg kan huske, at vi efter stod sammen med fansene i 20-25 minutter, og det er jo ikke rigtig noget, vi plejer at gøre. Der indså jeg virkelig, hvad det betyder, siger Aral Simsir.

Nu venter et nyt Midtjysk Derby, og FCM-profilen melder klar:

– Det er en kamp, hvor det handler om en masse følelser. De seneste to gange, vi har spillet, har fansene allerede sunget om den her kamp, så det viser også, hvad det betyder.

– Vi står et virkelig godt sted, så jeg håber på, vi er klar til at give den maks gas. Vi ved, hvor meget fansene har stået bag os og været der for os, så at kunne give dem en sejr på søndag vil betyde utroligt meget.

– Vi skal op at lægge et højt pres på dem, erobre nogle bolde og komme frem til chancer. Vi skal være kyniske i begge ender, og så skal vi gribe kampen godt an fra første fløjt af. Det handler om at bygge videre på de ting, vi har leveret indtil nu, og så er jeg sikker på, at udfaldet nok skal blive godt.

Lössl vil have holdet til at cementere sin position

Bak: En speciel gnist og mentalitet

En anden tidligere akademispiller, Victor Bak, som stammer fra samarbejdsklubben IF Nordthy, men har foldet sig ud i FCM siden 13-årsalderen, glæder sig til sit andet derby.

– Når jeg tænker på derbyet, tænker jeg først og fremmest på fansene – den betydning, det har for dem og for os som hold. Det er en kamp med masser af nerve, energi og følelser, indleder han.

– Jeg har kun været med i et enkelt selv, men dem, jeg har været inde at se, har virkelig været med gang i, og der er bare en anden gnist og mentalitet rundt om det hele.

– Vi har nogle fantastiske fans, der hjælper os hver gang. At kunne give dem en sejr vil betyde meget. De kampe, hvor man virkelig kan mærke fansene, betyder bare rigtig meget. Man får en eller anden energi inde i kroppen, der er svær at beskrive, og jeg glæder mig bare helt vildt til på søndag.

Hvorfor bliver det FC Midtjylland, som vinder på søndag?

– Vi er det bedste hold. Vi viste i store perioder mod Hoffenheim og generelt hele sæsonen, at vi spiller godt. Det er ikke sjovt at være på MCH Arena, når vi er aggressive og går højt op, siger Victor Bak.

Der er kickoff kl. 14.00 i dag. Husk at frigive din sæsonkortplads, hvis du ikke har mulighed for at dukke op, så vi kan få fyldt MCH Arena.

Sådan frigiver du din plads