Tre point og clean sheet til U17

Målene lod vente på sig, men U17 endte med at tage en fortjent sejr over AaB.

30/04/22
Karsten Vestergaard

Energien fejlede ikke noget fra FCM U17’s side i kampens indledning, men de spillemæssige ambitioner blev underløbet af for mange fejl på bolden på en tør og noget langsom græsbane.

Som halvlegen skred frem, kom der mere schwung over de sort-rødes spil, og på en anden dag kunne Jonatan Lindekilde have lavet hattrick inden den halve time efter tre gange at være kommet til afslutning i målfeltet.

I den anden ende blev AaB sjældent farlige, og den mest ophidsende situation var en appel for et straffespark, hvor spillet fortsatte, indtil en vågen Christian Rust kom ud og sparkede bolden væk for næsen af en AaB’er.

I pausen ordinerede trænerteamet flere spilvendinger, dybe løb og chipafleveringer i dybden til at bryde dødvandet, og FCM’erne noterede sig da også en ny god mulighed til Jonatan Lindekilde, men igen uden gevinst.

FCM havde fortsat god kontrol med opgøret, men så længe føringsmålet udeblev, skulle der blot en tilfældighed til. Jonathan Asp sendte et drøn af et skud afsted fra distancen, men denne gang reddede overliggeren hjemmeholdet.

På bænken vred trænerne sig i sæderne. Det forløsende mål måtte da snart komme? Ja.

Efter en lille times spil fandt Mathis Konradsen en sprække i AaB-forsvaret, og han spillede Mikel Gogorza i dybden. Nede ved baglinjen sendte han bolden ind i feltet, og her headede Christian Jørgensen kontrolleret bolden over i det fjerne målhjørne. Flot scoring af FCM U17.

Målet ændrede ikke det store ved spilbilledet, og selvom AaB’erne til tider fik spillet sig ud af det første pres, fik FCM’erne bare afvist dem lidt længere nede ad banen.

Ti minutter før tid blev FCM U17 tilkendt et frispark på kanten af feltet, og denne gang havde Jonathan Asp fået indstillet sigtekornet – han demonstrerede fin sparketeknik og sendte bolden direkte i mål.

Selvom AaB var nede med 2-0, ændrede de ikke synligt i deres måde at spille på, og FCM’erne havde let ved at afvise deres sporadiske tilnærmelser. Hjemmeholdet havde ingen skud indenfor rammen i løbet af kampen.

I stedet fik Christian Jørgensen en kæmpe chance for at score til 3-0, da han blot skulle sætte en inderside på en frispilning i feltet. Han kom dog for dybt i bolden, der ramte oversiden af overliggeren.

– Spillemæssigt var der ingen, der sprængte rammerne i dag, men det var en udmærket præstation allround. Defensivt har vi fuldstændig styr på AaB, selvom vi blev holdt lidt på pinebænken i forhold til selv at score. Til gengæld laver vi så to rigtig, rigtig flotte mål i anden halvleg og vinder fortjent, opsummerede Claus Therkildsen opgøret.

FCM U17 lukker en travl april måned med tre sejre og kan nu samle lidt kræfter igen. Næste kamp spilles først onsdag den 11. maj, hvor FCM’erne gæster Lyngby. Se stillingen og de øvrige resultater fra U17 Ligaen.

AaB U17 – FC Midtjylland U17 0-2 (0-0)

58′ 0-1 Christian Jørgensen (assist Mikel Gogorza)
80′ 0-2 Jonathan Asp

FCM U17 (4-4-2): Christian Rust – Gustav Bjerge, Mads Nybo Lauritsen, Malthe Bøndergaard, Mathis Konradsen – Adam Nygaard Andersen, Christian Jørgensen, Gustav Fraulo, Jonathan Asp – Mikel Gogorza (64′ Lasse Overgaard), Jonatan Lindekilde (85′ Mahdi Babaiasl).