U17: Anden halvleg af høj klasse sikrede sejren

FC Midtjyllands U17-hold tog lørdag eftermiddag imod U17 Ligaens førerhold Brøndby IF. Det skulle vise sig at blive en tæt affære i et opgør, hvor begge mandskaber beviste, hvorfor de ligger så højt i tabellen.

31/10/21
Kasper Petersen

Det var Brøndby, der kom bedst ud af starthullerne. Allerede i det 3. minut viste gæsterne fra Vestegnen den farlighed, som har gjort dem til det mest scorende hold i årets U17 Liga. Efter en chipbold endte bolden for fødderne af Brøndbys Mohamed Salah Ali. Han viste heldigvis ikke samme skarphed som hans navnebror fra Liverpool, som tilfældet var i FCM’s sidste UEFA Champions League-kamp i fjor, da han sendte bolden på overliggeren.

Brøndby fortsatte presset mod det midtjyske felt. I det 12. minut viste Brøndbys pres sig igen effektivt. Bolden blev vundet på midten, og derefter tænkte udeholdet fremad. Gæsterne traf en lang række rigtige beslutninger, hvilket resulterede i, at udeholdet kom til baglinjen. Herefter blev der slået en god tværpasning, som igen endte for fødderne af Mohamed Salah, men en glimrende redning fra Magnus Jensen sørgede for, at opgøret fortsat var målløst.

Det lå desværre lidt i kortene, at det skulle være de blå-gule fra Vestegnen, der fik kampens første scoring. Brøndbys pres virkede igen til perfektion i to omgange, hvor de midtjyske spillere ikke fik noget tid på bolden, da de hurtigt blev overløbet af Brøndby-spillere. Og gæsternes boldomgang, når de vandt bolden tilbage, var også i høj klasse – særligt anført af U21-landsholdsspilleren Niklas Narteys lillebror Noah Nartey. I det 33. minut fik Brøndby deres mål, som ret beset var fortjent. Efter en højt vundet bold spillede Brøndbys venstre side bolden rundt i en trekant, før Oscar Schwartau sendte bolden op i hjørnet til 1-0.

Dermed blev den gamle frase om, at “man skal score i sine gode perioder” relevant igen, da Brøndby måtte være ærgerlige over, at de kun gik til pause foran med 1-0.

Trænerstaben med Claus Therkildsen i spidsen stod derfor overfor en udfordring i pausen i forhold til, hvordan gæsternes pres skulle løses. FC Midtjylland spillede sådan set ikke en dårlig halvleg, men arbejdsbetingelserne for chanceskabelse var vanskelige, hvilket skal krediteres Brøndby.

– Det, vi snakkede om, var, at vi var klar over, hvad Brøndby snakkede om i pausen – nemlig at de bare skulle fortsætte. I første halvleg var vi rigtig presset, hvor vi smed for mange bolde væk og generelt leverede for dårlig kvalitet. Men vi snakkede om i pausen, at hvis vi kunne vinde noget momentum ret hurtigt, så ville vi også have en chance, fortæller Claus Therkildsen.

Og den plan må man konkludere lykkedes. Det var et fornyet midtjysk mandskab, der kom ud af omklædningsrummet. FC Midtjylland viste hurtigt deres intentioner fra anden halvegs start og fik flot spillet sig frem til modstandernes felt. Efter en flot aflevering fra Sofus Johannesen endte bolden for fødderne af den formstærke Jonathan Asp Jensen. Asp Jensen fik sendt en god afslutning afsted med det svagere venstreben, men en god blokade sendte bolden til hjørnespark. En god start fra hjemmeholdet, som netop vandt det momentum, som cheftræner Claus Therkildsen efterspurgte med en god aggressivitet.

Og der kom også udbytte af det vellykkede skifte i momentum. I det 63. minut var Malte Melin – modsat første halvleg – blevet retvendt og kunne udfordre. Det gjorde han godt, da han flot kom til baglinjen og sendte et indlæg afsted. En Brøndby-stopper var nødsaget til at sætte en fod på, da Christian Jørgensen ville have stået klar til at få bolden ind i nettet, men bolden skulle krydse stregen alligevel. Sofus Johannesen stod klar på returen, som han glimrende sparkede helt op i højre målhjørne på førsteberøringen. 1-1 med 30 minutter igen.

FC Midtjylland, der var ovenpå spillemæssigt, var nu også med resultatmæssigt, og det gav et tydeligt boost til de midtjyske ulve. Og 20 minutter efter 1-1-scoringen skulle hjemmeholdet også bringe sig foran. FC Midtjylland fortsatte med at vise høj kvalitet i forhold til at spille sig ud af Brøndbys pres, som naturligt skabte plads for de offensive folk. Efter en episode, hvor netop det lykkedes, blev Sofus Johannesen nedlagt ved D’et. Og en så god dødboldsituation til Jonathan Asp Jensen er for tiden ikke en god idé. For anden kamp i streg scorede Jonathan Asp Jensen direkte på en dødbold, da han på formidabel vis sendte frisparksforsøget over den gule mur og ned i det korte hjørne til 2-1. Der var en vis fornemmelse fra tilskuerne og cheftræner Claus Therkildsen, at det frisparksforsøg nok skulle finde netmaskerne.

FC Midtjylland fik også sørget for at eliminere den sidste spænding. Brøndby jagtede naturligvis en scoring i jagten på det ene point, og det efterlod mere rum for de offensive ulve at operere i. Og i det 92. minut blev endnu en spiller fra årgang 2006 – Nicolaj T. Hansen – spillet ned mod Brøndbys mål. Her lukkede og slukkede han opgøret til hjemmeholdets fordel.

Dermed vinder FC Midtjyllands U17-hold 3-1 efter en meget imponerende anden halvleg, hvilket også vakte stor tilfredshed hos cheftræner Claus Therkildsen.

– Det er altid en fornøjelse at vinde. For mig viser den her kamp også, at fodbold er et mentalt spil efter den første halvleg, som vi havde. Vi er dygtige til at spille forbi deres første pres, hvor de måske også i anden halvleg slap lidt på gassen. Så var vi også rigtig dygtige i den næste fase, hvor vi fik vendt op i banen, hvilket endte ud i, at bolden som minimum blev placeret langt oppe på deres banehalvdel, siger en glad Claus Therkildsen.

Næste opgave for U17-holdet er en udebanekamp mod Odense Boldklub den 14. oktober med kampstart kl. 14.00.

Se stillingen, kampfakta og øvrige resultater fra U17 Ligaen.

FC Midtjylland U17 – Brøndby IF U17 3-1 (0-1)

32′ 0-1 Oscar Schwartau
54′ 1-1 Sofus Østergaard Grandjean Johannesen
81′ 2-1 Jonathan Asp Jensen
92′ 3-1 Nicolaj T. Hansen

FCM U17 (3-4-3): Magnus Jensen, Mads Nybo, Malthe Bøndergaard, Christian Jørgensen, Mahdi Babaiasl, Malte Melin, Sofus Østergaard Grandjean Johannesen, Jonathan Asp Jensen, Mathis Konradsen, Marcus Nielsen, Gustav Bjerge (45′), Nicolaj T. Hansen (68′), Simon Kristiansen (68′), Daris Catak (87′).