U17 klar til pokalfinalen

FCM U17 bookede finalepladsen med en 4-0-sejr over Randers trods mange spillere på landsholdstjeneste.

03/06/21
Karsten Vestergaard

Da de to klubber mødtes for mindre end en måned siden, var det i et intenst, men chancefattigt opgør, der blev afgjort, da Gustav Christensen i slutfasen huggede en løs bold i nettet efter et hjørnespark.

Det samme kampbillede så man i kampens indledning, hvor det lidt sammenbragte FCM-hold lige skulle finde hinanden. FCM måtte undvære Malthe Bøndergaard, Gustav Fraulo, Valdemar Andreasen, Heini Sørensen og Mads Nybo, der er på landsholdstjeneste – og havde i stedet fundet plads til fire U15-spillere i kamptruppen.

Efter ti minutter begyndte det sammenbragte ensemble dog at finde melodien. FCM U17 tog styringen i kampen og begyndte at finde spillerum i Randers’ ellers gode defensiv.

19 minutter inde i kampen førte det til et gennembrud over højresiden, hvor Gustav Christensen trak på tværs af feltet. Han lagde bolden af til Malte Melin, der med et hårdt skud bragede bolden over i det lange hjørne.

I de efterfølgende minutter kørte FCM’erne ufortrødent på i et forsøg på at øge føringen. Det lykkedes med en kandidat til årets mål.

En lang aflevering fra Pontus til Hassan Dahir blev i første omgang headet væk af en Randers-forsvarer, men ikke længere end at Donavan Bagou kunne samle bolden op. Han driblede ned mellem Randers’ midterforsvarere og lagde bolden af til Hassan Dahir fra FCM U15. Han lavede en fiks hælaflevering, og så var der en fri skydebane til Gustav Christensen, der smadrede bolden op i krogen. Sublimt samspil af FCM-offensiven.

FCM’erne kunne dog ikke holde kadencen i halvlegens sidste kvarter, hvor man kom under tryk fra gæsterne. Randers kom også frem til en stor chance, men afslutningen manglede kvalitet, og Frederik Bach kunne redde uden stort besvær.

Melin og Christensen dobbelte målscorere

Nede med 2-0 var Randers nødt til at tage teten fra anden halvlegs start, men i stedet lukkede FCM’erne kampen med et mål efter blot et minuts spil. Frederik Bach viste overblik og sendte et præcist udspark ud til Donavan på højrekanten. Han gik til baglinjen, hvorfra han sendte et indlæg ind i feltet. Det blev mødt af Hassan Dahir, men hans afslutning blev reddet på stregen af en forsvarer. Melin fik dog samlet den op ude i siden, driblede sig fri og bankede bolden i nettet.

Ligesom ved 1-0-målet udnyttede FCM’erne det momentum, som scoringen gav, og syv minutter senere fjernede Gustav Christensen enhver tvivl om udfaldet, da han på kanten af feltet modtog bolden, lagde den til rette for sig selv og hamrede 4-0-målet i kassen.

Med en firemålsføring kunne man godt frygte, at den sidste halve time endte som en omgang let tidsfordriv, men det var nu ikke tilfældet. FCM’erne vedblev med at køre på og jagte endnu en scoring, der dog ikke kom.

– Det var rart at se, at de spillede kampen helt færdigt og ikke tillod et mål imod. Det synes jeg nu også er historien om det her hold – spillerne vil have noget ud af spilminutterne og forsøger hele tiden at få noget til at ske. Der er en masse spilleglæde og en vilje til at gøre tingene helt færdige, fortalte cheftræner Claus Therkildsen, der uddybede rosen:

– Jeg synes virkelig, at drengene viste god karakter. Asp og Christian Jørgensen kommer lige fra en U15-landsholdssamling, andre er lige kommet tilbage fra lejrskole, og nogen var lige kommet ud af et eksamenslokale. Med det i baghovedet er det bare fedt at se, hvor fokuserede og nærværende alle mand var, bemærkede Therkildsen.

Finale mod Andrup IF

Sejren betyder, at FCM U17 skal finde plads til en pokalfinale i et i forvejen sammenpresset program. Spilledatoen kendes ikke i skrivende stund, men til gengæld står det klart, at modstanderen bliver Andrup IF fra U17 Drenge Liga 1.

Esbjerg-klubben spillede sin semifinale for to uger siden, og her eliminerede de ligarivalerne fra TST-BIF. Det skete efter en gyser, der bød på forlænget spilletid og straffesparkskonkurrence, inden Andrup IF kunne juble over en 5-4-sejr. I kvartfinalen besejrede Andrup IF i øvrigt AC Horsens’ talenter fra U17 Ligaen.

FC Midtjylland U17 – Randers FC U17 4-0 (2-0)

19′ 1-0 Malte Melin (oplæg Gustav Ørsøe Christensen)
23′ 2-0 Gustav Ørsøe Christensen (oplæg Hassan Dahir)
41′ 3-0 Malte Melin
48′ 4-0 Gustav Ørsøe Christensen (oplæg Adam Nygaard Andersen)

FCM U17 (4-2-1-3): Frederik Bach Jensen – Rasmus Kristiansen, Pontus Texel (41′ Mikkel Fischer), Andreas Bonnén, Adam Nygaard Andersen – Christian Jørgensen (56′ Dereje Nigussie Jensen), Jonathan Asp (75′ Hassan Dahir) – Gustav Ørsøe Christensen – Malte Melin, Hassan Dahir (49′ Mikel Gogorza), Donavan Bagou.