U17 kom til kort i Odense

FCM'erne fik ikke scoret i den gode periode, og det betalte de for i form af et 2-0-nederlag.

14/11/21
Karsten Vestergaard

I en helt lige første halvleg holdt de to hold hinanden stangen. Der var få chancer, og opgøret var præget af mange lange bolde og meget duelspil. FCM’erne forsøgte at øge spiltempoet, men formåede kun sjældent at bringe værterne ud af balance.

Halvlegens bedste mulighed tilfaldt FCM’s Gustav Fraulo (billedet), men hans afslutning ramte overliggeren, og derfor var opgøret fortsat uden mål, da dommeren blæste til halvleg.

– Det var ikke særligt flot fodbold – hverken fra os eller dem, konstaterede Claus Therkildsen, som tog konsekvensen af det.

Fra anden halvlegs start gik FCM’erne væsentligt højere op og pressede fynboerne. Med succes. Værterne havde svært ved at fastholde bolden, og FCM’erne satte sig solidt på begivenhederne.

Spilovervægten førte til en stribe gode chancer, bl.a. et skud fra Nicolaj Tornvig inde i feltet og et Melin-hovedstød helt inde under mål, der på paradoksal vis strøg over.

De Stribede var i høj grad gået over til at spille på omstillinger, og efter 67 minutter truede de i FCM’s højreside. FCM’erne begik et frispark i bestræbelserne på at få lukket situationen ned. Det tog OB hurtigt, og med en stikning i dybden blev indskiftede Magnus Andersen spillet fri, hvorefter han scorede ved at lægge bolden over i det lange hjørne.

Der var stadig tid til at vende tingene for FCM, men de sort-røde gjorde det svært for sig selv. Gustav Bjerge spillede bolden frem til Malte Melin, der tabte bolden til en OB’er. Han så op og lagde derefter en bold ned i rummet mellem FCM’s midterforsvarere. Her var Elias Sørensen sat i løb, og da Christian Rust kom ud af sit mål, udplacerede han ham med en tør afslutning langs jorden – enkelt og effektivt om end FCM’s restforsvar lod noget tilbage at ønske ved begge OB-mål.

FCM’erne forsøgte at arbejde sig ind i kampen igen, men skaden var sket. Gustav Fraulo kom tæt på en reducering, da han for anden gang i kampen sendte bolden på tværstangen, men det skulle ikke være.

– OB er bare skarpere på deres chancer, end vi er på vores. Jeg kan ikke udsætte noget på spillernes arbejdsindsats. De bliver ved med at mase på – også efter vi kommer bagud 2-0, men vi kendte ikke vores besøgstid. Lige nu føles det lidt tungt, erkendte Claus Therkildsen fra spillerbussen.

FCM U17 spiller igen på lørdag, hvor de hjemme på EDC Arena tager imod AGF – se stillingen og de øvrige resultater fra U17 Ligaen.

OB U17 – FC Midtjylland U17 2-0 (0-0)

67′ 1-0 Magnus Andersen
70′ 2-0 Elias Hansborg Sørensen

FCM U17 (4-3-1-2): Christian Rust – Mahdi Babaiasl (80′ Marcus Nielsen), Mads Nybo, Malthe Bøndergaard, Mathis Konradsen – Jonatan Lindekilde (46′ Gustav Bjerge), Adam Nygaard Andersen, Gustav Fraulo – Nicolaj Tornvig Hansen (80′ Simon Kristiansen) – Malte Melin (88′ Mikel Gogorza), Christian Jørgensen.