U17 kom tilbage på sporet

U17 sejrede i et tæt opgør mod Randers FC og meldte sig igen ind i kampen om medajler.

23/04/23
Kasper Petersen

Hjemmeholdet startede kampen i et højt tempo. Bolden blev givet op på midten, og i stedet for at spille kuglen bagud, begyndte Akwasi Owusu at udfordre. Den unge offensivspiller blev nedlagt; frispark.

Men frisparket stoppede ikke tempoet, og bolden blev hurtigt bragt i spil igen. Herefter blev Christian Jørgensen spillet fri i feltet, men indlægget blev blokeret ud til hjørnespark. En glimrende start af U17-mandskabet, som fra første sekund fik presset modstanderen.

Presset fortsatte i de indledende minutter, og efter tre minutter var Simon Kristiansen yderst tæt på at stange hjemmeholdet i front på et glimrende indlæg fra Lasse Overgaard.

Små ti minutter senere fik Simon Kristiansen bolden i mål. Det næstældste akademihold fik tilkæmpet sig en stor mængde hjørnespark i opgøret – og dødboldene blev farlige stort set hver gang. Et hjørnespark fra Lasse Overgaard sejlede over i det bagerste område, og efter en tur på overliggeren, en parade fra målmanden samt klumpspil tæt under mål, fik Simon Kristiansen prikket kuglen over stregen. 1-0 til FCM.

Skydeteltet fortsatte to minutter senere, da ulvene igen viste tænder på en dødbold. Et frispark blev clearet direkte ud til Akwasi Owusu, som sparkede tørt på mål. En glimrende redning fra Gustav Søby i det randrusianske mål parrerede bolden hen til Marcus Nielsen. Søby lå fortsat på jorden, da Marcus Nielsen sendte sin afslutning afsted, men det forhindrede ham ikke i også at redde returen. To pragtredninger af gæsternes målmand.

Efter pausen blev hjemmeholdet ved med at spille sig til chancer, og det var fortsat de farlige hjørnespark, der voldt gæsterne problemer. Chancerne tilfaldt i flere sekvenser U17 Liga-topscoreren, Nicolaj Tornvig, men den sidste skarphed manglede.

Og når man ikke kender sin besøgelsestid, ender det som oftest med at blive nogle intense døende minutter, og lørdagens kamp var ingen undtagelse. Hestene fra Randers fik lagt en smule pres på det midtjyske felt, men udligningen udeblev, og dermed sikrede U17-drengene sig en vigtig sejr.

Allan K. Jepsen: Vi holder hovedet koldt

En flot præstation af det næstældste akademihold, hvor et mål eller to yderligere havde været retvisende, fortæller cheftræner Allan K. Jepsen:

– Vi vinder fortjent. Randers gør det godt, og de gør det svært for os i perioder, selvom jeg synes, vi nok skulle have scoret flere mål med alle de store chancer, vi spillede os til.

– Randers havde også muligheder, og sådan vil det altid være i fodbold. Drengene skal have særligt ros for at holde hovedet koldt og spille kampen færdig. En meget koncentreret indsats efter en periode med to nederlag, hvilket ikke altid er nemt, siger Allan K. Jepsen.

Næste opgør for de unge ulve er et midtjysk lokalopgør mod Silkeborg IF, når de den 25. april gæster EDC Arena.

Se stillingen, kampfakta og øvrige resultater fra U17 Ligaen.

FC Midtjylland U17 1-0 Randers FC U17 (1-0)

13′ 1-0 Simon Kristiansen

FCM U17 (3-4-3): Liam Selin – Mathis Konradsen, Simon Kristiansen, Mahdi Babaiasl – Lasse Overgaard, Christian Jørgensen, William Kold Jensen, Marcus Nielsen – Sander Evjen-Brostrøm, Nicolaj Tornvig Hansen, Akwasi Dwomfour Owusu – Daris Catak (60′), Sofus Østergaard Grandjean Johannesen (60′), Timothy Kongsbak (70′), Theis Bøndergaard (86′).