U17 levede op til rollen som favoritter

Efter en sløj 1. halvleg fik det yngste akademihold hul på bylden og vandt med 4-1 i Horsens.

04/05/23
Karsten Vestergaard

Horsens’ U17-drenge havde før opgøret kun opnået en enkelt sejr i 21 forsøg, men den formodede niveauforskel på hjemmeholdet og FCM’erne kom ikke til syne i første halvleg.

Det var der flere årsager til, men grundlæggende manglede midtjyderne noget tempo og intensitet i spillet, og derfor blev det for nemt for Horsens’ fembackkæde at forsvare feltet.

En anden faktor var underlaget – en græsbane, der havde set bedre. Det langsomme og lidt ujævne underlag indbød ikke ligefrem til en masse korte afleveringer, men de sort-røde forsøgte alligevel at praktisere en spillestil, der nok ville have gjort sig bedre på kunstgræs.

På trods af disse problemer tilfaldt kampens første scoring FCM U17. Et hjørnespark blev forlænget af midterforsvareren Theis Bøndergaard, og så kunne Sander Evjen-Brostrøm lave en nem ”tap-in”-scoring ved bagerste stolpe. Her var der spillet knap en halv time af opgøret.

”Den Gule Fare” mestrede imidlertid også dødbolds-disciplinen, og efter 41 minutters spil var det deres tur til at score efter et hjørnespark. Den fysisk stærke angriber, Rinor Rexhepi, vandt en duel i feltet og skabte balance i regnskabet.

Cheftræner Allan K. Jepsen var ikke synderligt tilfreds med præstationen i de første 45 minutter:

– Vi lykkes ikke særligt godt i første halvleg og skulle have været bedre til at spille efter forholdene. Jeg ville gerne, at vores forsvarsspillere hele tiden tænkte ”worst case” og prøvede at gardere sig mod de tilfældigheder, der opstod på underlaget, mens angriberne modsat skulle forfølge alle muligheder, fordi der let kunne ske noget uventet, forklarede Jepsen om første halvdel af opgøret.

Fandt melodien

Anden halvleg blev meget bedre for FCM’erne. Intensiteten og tempoet blev skruet i vejret, og holdet begyndte at spille mere enkelt og direkte.

Det gav gevinst allerede efter 52 minutters spil, hvor William Kold brød igennem over den ene side. Hans indlæg blev mødt af Nicolaj Tornvig, og via angriberens skinneben endte det med en ny ekspeditionssag for Sander Evjen-Brostrøm, som let scorede fra tæt hold.

FCM’erne forsatte de gode takter i de efterfølgende minutter, og efter godt en times spil kom 3-1-målet. En Horsens-spiller begik en forseelse mod Sofus Johannesen, og det efterfølgende frispark drejede Akwasi Owusu (billedet, red.) direkte i kassen.

Så havde FCM U17 kampen, hvor de ville, og de kørte sikkert sejren hjem i den sidste halve time.

I slutfasen kom Nicolaj Tornvig tæt på sit 17. sæsonmål, men hans afslutning blev pareret – dog ikke længere væk end Marcus Nielsen, som gjorde arbejdet færdigt med scoringen til 4-1.

Sejr og tre point i den tætte topstrid i U17 Ligaen, hvor kun fem point skiller rækkens nr. 1 og nr. 7. FCM U17 indtager en øjeblikkelig femteplads og har således alt at spille for med seks kampe tilbage af sæsonen – næste opgave er en hjemmekamp mod Lyngbys talenter med kampstart lørdag kl. 14.00.

AC Horsens U17 – FC Midtjylland U17 1-4 (1-1)

27′ 0-1 Sander Evjen-Brostrøm
41′ 1-1 Rinor Rexhepi
52′ 1-2 Sander Evjen-Brostrøm
62′ 1-3 Akwasi Owusu
84′ 1-4 Marcus Nielsen

FCM U17 (4-3-3): Liam Selin – Timothy Kongsbak (46′ Jens Emil Klim Munk), Theis Bøndergaard, Simon Kristiansen (65′ Gustav Bjerge), Mahdi Babaiasl – William Kold Jensen (65′ Mathis Konradsen), Daris Catak, Sofus Østergaard Johannesen (77′ Marcus Jensen) – Akwasi Owusu, Nicolaj Tornvig, Sander Evjen-Brostrøm (66′ Marcus Nielsen).