Tre slangehug fra EfB forvandlede FCM-føring til nederlag.

15/04/23
Karsten Vestergaard

Efter fire ugers ligapause skulle FCM U17 lørdag eftermiddag forsøge at tage de tre point i udekampen mod Esbjerg.

Missionen startede udmærket – FCM’erne søgte fra start af at dominere i kraft af masser af intensitet og et højt pres, og det lykkedes dem, om end det hørte med til historien, at Esbjerg gerne overgav noget initiativ mod til gengæld at kunne spille på en af deres stærke sider, omstillingerne.

Det gav de hurtigt prøver på, men heldigvis for FCM U17 var målmand Liam Selin parat og sørgede med en god redning for at holde nullet.

Den stilling holdt frem til det 29. minut, hvor hjemmeholdet kom foran. Et hjørnespark blev ikke clearet af FCM’erne og så kunne midtbanespilleren Aksel Lund Jørgensen gøre det til 1-0.

Det slag overvandt FCM’erne dog hurtigt, og syv minutter senere viste de, at de også kunne score på standardsituationer. På et frispark fra omkring 25 meter spottede Jonathan Lindekilde (billedet) en åbning og sparkede bolden direkte i nettet med et hårdt, fladt spark.

Tre minutter senere blev det 2-1 til FCM, da Sofus Østergaard Johannesen brød igennem og gik mod baglinjen hvorfra han serverede bolden for Daris Catak, der var løbet fri inde i feltet. Et mål lige efter FCM-drejebogen og dermed kunne ulvene gå til pause med en 2-1 føring.

En kalkuleret risiko

I pausen indskærpede Allan K. Jepsen overfor spillerne, at de var nødt til at være grundige i restforsvaret, så FCM U17 kunne lukke ned for Esbjergs omstillinger.

Det skulle vise sig at være en velbegrundet advarsel, for efter syv minutter oversprintede Esbjerg-spillerne FCM-forsvaret på en kontra og så kunne Kalle Bjerregaard Pedersen udligne til 2-2.

Det næste mål faldt efter 72 minutter i en situation, hvor Esbjerg-spillerne var vakse ved havelågen. Et hjørnespark mundede ud i en FCM-afslutning og det lignede at bolden på vej ud tog en afretning fra en EfB’er.

Sådan så dommeren dog ikke situationen, og her udnyttede Esbjerg-spillerne smart forvirringen til at sætte spillet hurtigt i gang og fange FCM’erne i ubalance. Det lykkedes til fulde og alene med to Esbjerg-spillere var Liam Selin gjorde hvad han kunne, var han prisgivet alene med to Esbjerg-spillere. Indskiftede Adin Cehobasic havde sidste fod på bolden.

Så måtte FCM’erne i gang med jagte udligningen, og det blev også til en stribe halve muligheder i de følgende minutter.

Kampen befandt sig i høj grad på vippen, men i det 84. minut tippede vægtskålene til hjemmeholdets fordel – og igen var det på en omstilling. En EfB’er slap fri men blev nedlagt i feltet af Timothy Kongsbak og fra ellevemeterpletten afgjorde Cehobasic opgøret med målet til 4-2.

Cheftræner Allan K. Jepsen måtte se sit hold indkassere tre mål efter pausen, hver gang skete det efter omstillinger. Det ærgrede ham naturligvis, men efter kampen forsvarede han sine forsvarsspillere:

– Det er anden kamp i træk, vi taber, og det gør selvfølgelig megaondt lige nu. Esbjerg rammer os hårdt på omstillingerne, men det er det, der sker, når man spiller med risiko, som vi gør. Vi stiller store krav til forsvarsspillerne, og de kommer ofte til at stå højt og spille mand-mod-mand. Det kunne vi godt vælge at lade være med, men vi gør det, fordi det er med til at udvikle spillerne, udtalte U17 cheftræneren.

FCM U17 får mulighed for at revanchere sig i den kommende weekend. Lørdag kl. 15.15 kommer Randers på besøg. Se stillingen og de øvrige resultater fra U17 Ligaen her.

Esbjerg fB U17 – FC Midtjylland U17 4-2 (1-2)
29′ 1-0 Aksel Lund Jørgensen
36′ 1-1 Jonathan Lindekilde
39′ 1-2 Daris Catak (assist Sofus Østergaard Johannesen)
52′ 2-2 Kalle Bjerregaard Pedersen
72′ 3-2 Adin Cehobasic
84′ 4-2 Adin Cehobasic, strf.

FCM U17 (4-4-2): Liam Selin – Timothy Kongsbak, Gustav Bjerge, Rasmus Kristiansen, Mathis Konradsen – Marcus Nielsen (76′ Mahdi Babaiasl), Daris Catak (67′ William Kold Jensen), Jonathan Lindekilde, Sofus Østergaard Johannesen – Sander Evjen-Brostrøm, Nicolaj Tornvig Hansen