U17: Overfaldsfodbold sikrede sejren

U17 fik valuta for de mange presløb, da Silkeborg IF tirsdag aften blev besejret på EDC Arena.

26/04/23
Kasper Petersen

Det næstældste akademihold begyndte opgøret i et højintenst tempo og sørgede dermed for, at udeholdet ikke fik ro på kuglen.

Det affødte en række chancer i kampens første 45 minutter, da blandt andet Nicolaj Tornvig var tæt på at bringe hjemmeholdet i front efter 14 minutter. Tornvig kom på den rigtige side af forsvarsspilleren efter en bold i bagrummet, men en god redning fra Silkeborgs målmand holdt stillingen på status quo.

Tre minutter senere kombinerede Lasse Overgaard sig igennem presset, og pludselig var den talentfulde midtbanespiller i en god afslutningsposition, men afslutningen strøg et godt stykke forbi.

Vi skulle dog helt hen til det 65. minut, før det forløsende føringsmål indtraf. Gustav Bjerge gik højt i presset fra sin centrale forsvarsposition, erobrede bolden og sendte den hurtigt videre til Nicolaj Tornvig. Tornvig blev retvendt og afleverede perfekt videre til Akwasi Owusu, som sparkede kuglen resolut ned i hjørnet.

Og blot 45 sekunder efter føringsmålet skulle silkeborggensernes målmand igen samle læderkuglen ud af eget net. Sander Evjen-Broström satte sin direkte mand, inden nordmanden driblede ind i feltet og sparkede bolden i netmaskerne. Et drømmeminut for de sortklædte akademister.

I det 81. minut gjorde Liam Selin sig fortjent til målmandens andet clean sheet i træk, da et godt angreb fra udeholdet blev afsluttet inde i feltet, men den tårnhøje svenske keeper pillede forsøget.

Kort før slutfløjt sikrede Nicolaj Tornvig endegyldigt sejren. Mathis Konradsen erobrede bolden langt nede på egen banehalvdel og drev bolden frem, inden han sendte den dybt til U17 Ligaen-topscoreren Nicolaj Tornvig. Angriberen cuttede ind til sit stærke højreben og sendte derefter roligt bolden i det fjerneste målhjørne til 3-0.

Allan K. Jepsen: Vi ligner os selv igen

Dermed sejrede FCM’s U17-mandskab sikkert i det midtjyske lokalopgør mod Silkeborg, hvor cheftræner Allan K. Jepsen ikke havde mange indsigelser til præstationen:

– Vi leverede en supergod præstation. Selvom vi ikke fik scoret i første halvleg kreerede vi de chancer, der skulle til. Vi ligner os selv igen i forhold til den dynamik, vi også har vist tidligere i sæsonen, og vi beviser igen, at vi er virkelig svære at spille imod.

– Vores dybe løb gjorde det svært for Silkeborg, som til sidst ikke kunne hænge på, og så kom målene. Det var dejligt, at vi fik både Sander og Akwasi (hhv. Evjen-Broström og Owusu, red.) i gang med målscoringen, og det var fedt, at vi kunne fortsætte takterne fra i lørdags, fortæller cheftræner Allan K. Jepsen.

Næste opgør for FC Midtjyllands U17-hold er en udekamp på Fredensvang, når AGF venter den 28. april.

Se stillingen, kampfakta og øvrige resultater fra U17 Ligaen.

FC Midtjylland U19 3-0 Silkeborg IF U19 (0-0)

65′ 1-0 Akwasi Owusu
66′ 2-0 Sander Evjen-Brostöm
89′ 3-0 Nicolaj Tornvig

FCM U17: Liam Selin, Mathis Konradsen, Simon Kristiansen, Gustav Bjerge, Christian Jørgensen, Lasse Overgaard Nielsen, Sander Evjen-Brostrøm, Timothy Kongsbak, Nicolaj Tornvig Hansen, Daris Catak, Akwasi Dwomfour Owusu – Sofus Johannesen (46′), Mahdi Babaiasl (68′), William Kold Jensen (68′), Marcus Nielsen (68′), Theis Bøndergaard (76′).