Lindekilde og Fraulo nettede i 2-1-sejr på udebane.

23/04/22
Karsten Vestergaard

FCM U17 fik ikke den bedste start på opgøret og virkede uoplagte i det første kvarter, hvor AGF var spilstyrende.

Kampen blev spillet på en fortrinlig, men også meget kortklippet græsbane. Den bidrog til, at alle afleveringer kom med masser af fart, og begge hold havde svært ved at sætte flere afleveringer sammen på det hurtige underlag.

Det gav en noget rodet og urytmisk kamp, som FCM’erne gradvist fik spillet sig ind i. Ulvene begyndte at vinde bolde, Mikel Gogorza viste driblefærdigheder, og Fraulo (billedet) fik slået nogle gode afleveringer.

Alligevel var det AGF, der først kom på tavlen. Et hjørnespark blev slået mod forreste stolpe, hvor Gogorza fik hovedet på. Nede ved baglinjen blev bolden dog hældt ind i feltet igen, og en AGF’er fik afsluttet, men ramte bolden urent. Den slingrede ind i feltet, hvor Mikkel Kannegaard fik prikket læderet i nettet.

Målet vækkede FCM U17, og de fik sat hjemmeholdet under tryk i de følgende minutter. Det blev belønnet med en udligning i det 26. minut. Christian Jørgensen fandt Mikel Gogorza, og han sendte et indlæg ind til Jonatan Lindekilde, der fik en tå på og udlignede mod sin forhenværende klub.

Kort efter måtte Malte Melin desværre lade sig udskifte med en skade, og ind for ham kom Nicolaj Tornvig fra FCM U15. Han kom hurtigt frem til en stor chance, da han blev sat op med et indlæg skråt tilbage i feltet. Tornvig huggede til på førsteberøringen, men afslutningen havde ikke nok fart til for alvor at teste Mikkel Markdal i AGF-målet.

I pausen instruerede trænerteamet spillerne i at tilpasse spillet til den hurtige bane og aflevere mere i fødderne på hinanden, ligesom FCM gik over til at spille en 4-4-2 med en diamant på midten og Tornvig og Mikel Gogorza som angribere.

Hensigten var at få lagt mere tryk på AGF’s stopperpar, og det lykkedes indledningsvist, men som halvlegen skred frem, blev formationsændringen læst af AGF, og så satte de to hold atter hinanden skakmat.

Fraulos fødselsdagsfest

Det var ikke en chancerig kamp, men efter 66 minutter havde FCM’erne et inspirerende øjeblik. Indskiftede Mathis Konradsen driblede sig fri og sendte et godt indlæg ind i hovedet på Nicolaj Tornvig. Han var i position til selv at afslutte, men i stedet valgte han at heade bolden videre til en umarkeret Gustav Fraulo, der scorede til 2-1.

Målet var kampens spillemæssige højdepunkt og derudover en fin fødselsdagsgave til Fraulo, der fyldte 17 år på dagen. Ingen dejlig chokolade og kager til – bare et lækkert mål af FCM U17.

FCM’erne virkede til at have god kontrol med kampen, men fik alligevel en forskrækkelse små ti minutter før tid. Her slog AGF et frispark ind i feltet. Rust kom ud og fik bokset til bolden, men han blev ramt på kroppen og faldt til jorden. FCM-bænken appellerede for frispark, men spillet fik lov at fortsætte, og en AGF’er fik headet på mål, men en af de sort-røde fik clearet bolden inde på selve målstregen.

Tættere på kom hjemmeholdet ikke, og FCM U17 kunne derfor notere sig tre nye point til regnskabet.

– Det blev ikke en kamp, hvor alt kørte i olie for os, men drengene formåede at få tippet det til vores side, og det er noget, jeg har savnet fra os i denne sæson. Der er ingen, der kan spille som en drøm hver eneste kamp, og så er det vigtigt, at man kan vinde, selvom spillet er på det jævne. Jeg synes, vi får en sløj start på kampen, men vi kæmpede os tilbage, og det fortjener spillerne ros for, lød status fra Claus Therkildsen.

Der venter FCM U17 endnu en udekamp i den kommende runde. De sort-røde møder AaB på lørdag kl. 15.15.

AGF U17 – FC Midtjylland U17 1-2 (1-1)

19′ 1-0 Mikkel Kannegaard Kristensen
26′ 1-1 Jonatan Lindekilde (assist Mikel Gogorza)
66′ 1-2 Gustav Fraulo

FCM U17 (4-3-3): Christian Rust – Gustav Bjerge (62′ Dereje Nigussie Jensen), Mads Nybo, Malthe Bøndergaard, Gustav Fraulo – Adam Nygaard Andersen, Christian Jørgensen, Jonathan Asp – Malte Melin (30′ Nicolaj Tornvig Hansen), Jonatan Lindekilde (84′ Mahdi Babaiasl), Mikel Gogorza (62′ Mathis Konradsen).