U17 sikrede point i dramatisk affære

En sen udligning af FCM sendte opgøret mod Lyngby BK ud i en straffesparkskonkurrence, hvor hjemmeholdet trak sig sejrrigt ud.

06/05/23
Kasper Petersen

FC Midtjylland startede opgøret bedst, men en misforståelse i midtjydernes forsvar sendte de kongeblå fra Lyngby i front.

Simon Kristiansen lavede en upræcis aflevering, som var ment til Gustav Bjerge, men bolden passerede forbi den midtjyske nummer fem. Bolden blev opsnappet af gæsternes Kristian Jasovic, der sikkert sparkede udeholdet foran på måltavlen.

Scoringen rystede de unge akademister, og de sortklædte kæmpede med tingene i resten af halvlegen.

Der tilfaldt dog nogle få chancer til hjemmeholdet – eksempelvis i det 29. minut, da andenbolden fra en standardsituation tilfaldt Nicolaj Tornvig samt et yderst farligt indlæg fra Marcus Nielsen, der lige manglede det sidste for at ramme en medspiller. Men ingen scoringer og dermed var U17-mandskabet bagud efter første halvleg.

Fem minutter inde i anden halvleg blev arbejdsvilkårene for et eventuelt comeback betydeligt sværere. Mikel Gogorza mistede bolden og sparkede derefter en Lyngby-spiller i græsset. Det resulterede i et direkte rødt kort til offensivspilleren, der var tydeligt skuffet over sig selv på vej ned i omklædningsrummet.

Efter det røde kort indtraf en lang, chancefattig periode – dog med Lyngby som det mest dominerende hold.

Og kort før tid var gæsterne også tæt på at cementere sejren. I det 88. minut blev bolden erobret højt på banen af Oliver Madsen, og han sendte den videre til Aksel Jørgensen, der ramte træværket fra en spids vinkel.

Men kort efter kom der balance i regnskabet. William Kold Jensen forsøgte sig med en lang aflevering i bagrummet, hvor Nicolaj Tornvig lurede. Tornvig fik en fod på bolden, men afslutningen ramte den fremadstormende keeper i maven. På returen var Akwasi Owusu dog klar til at sparke bolden i kassen til 1-1.

Den sene udligning sendte opgøret ud i straffesparkskonkurrence i dysten om et ekstra point. Tornvig, Owusu, Jørgensen og Catak eksekverede sikkert de første fire spark, og gæsterne fra Lyngby fulgte trop med deres fire ditto.

Derefter brændte Gustav Bjerge, men heldigvis pillede Liam Selin gæsternes Adullah Aslani og holdt FCM inde i den nervepirrende disciplin. Næste forsøg blev sparket ind af Simon Kristiansen, og dermed skulle William Morhorst score, hvis Lyngby fortsat skulle have mulighed for at få et ekstra point med over Storebælt. Det lykkedes ikke; bolden blev hamret på overliggeren til stor begejstring for de fremmødte på EDC Arena.

Allan K. Jepsen: Ikke godt nok i for store perioder

Dermed sikrede U17-mandskabet sig en tilfredsstillende pointhøst ud fra omstændighederne. Cheftræneren var også tilfreds med at sikre sig to point, men præstationen var ikke godkendt, fortalte cheftræner Allan K. Jepsen:

– De første 10 minutter er vi rigtig gode, indtil vi kommer bagud. Omvendt leverer vi ikke på et tilfredsstillende niveau resten af første halvleg. Vi spiller ikke den form for fodbold, vi ønsker, og det fik spillerne også at vide i pausen. Mikel får et fortjent rødt kort, og det gør selvfølgelig, at det bliver en svær anden halvleg for o.s

– Vi er ikke farlige nok, men holder samtidig Lyngby fra de helt store chancer. Men selv på en dag, hvor vi kæmper med tingene, er det fedt, vi får prikket en enkelt ind i slutminutterne og så derefter vinder i straffe. Lidt en træls dag på kontoret, fordi det ikke var godt nok i store perioder, men vi skal samtidig være glade for de to point.

Og selvom spillet ikke fortjente mange rosende ord, var cheftræneren ikke desto mindre tilfreds med, at spillerne viste stor moral og kæmpede sig tilbage i opgøret.

De to point bragte midtjyderne tættere på de medaljegivende pladser, og det næstældste akademihold er nu kravlet op på en aktuel fjerdeplads i U17 Ligaen.

Se stillingen, kampfakta og øvrige resultater fra U17 Ligaen.

Næste opgave i medaljejagten for de unge ulve er en hjemmekamp mod FC Nordsjælland den 21. maj.

FC Midtjylland U17 1-1 Lyngby Boldklub U17 (0-1), 5-4 efter strf.

9′ 0-1 Kristian Jasovic
89′ 1-1 Akwasi Owusu

FCM U17: (3-4-3): Liam Selin – Mathis Konradsen, Gustav Bjerge, Simon Kristiansen – Christian Jørgensen, Sofus Østergaard Grandjean Johannesen, Mahdi Babiasl, Marcus Nielsen – Mikel Gogorza, Nicolaj Tornvig Hansen, Sander Evjen-Brostrøm – Daris Catak (58′), Akwasi Dwomfour Owusu (58′), Timothy Kongsbak (75′), William Kold Jensen (75′).