Akademiet

U17 snuppede sølvet

FC Midtjyllands U17-hold kunne lørdag modtage DM-sølv efter en sæson med fokus på talentudvikling, masser af mål og en tur til Brasilien. Cheftræner Mathias Rahbek sætter ord på den netop overståede sæson.

25/06/24
Jesper Hvid
Foto: Daniel Stentz

Guld til FC Midtjylland i 3F Superliga. Guld til U19-holdet. Og i lørdags afsluttede U17-mandskabet en flot sæson med sølvmedaljer.

Efter 26 kampe i U17 Ligaen kunne akademiets næstældste hold tage sølvmedaljerne om halsen. FCM var det næstmest scorende hold i ligaen, hvor det blev til 78 scorede mål, hvilket svarer til et snit på tre mål per kamp. Ligatopscorer blev Sebastian Lodberg, der nettede 15 gange.

U17-cheftræner Mathias Rahbek ser tilbage på sæsonen med tilfredshed.

– Når vi kigger over hele sæsonen, er vi selvfølgelig resultatmæssigt godt tilfredse med at få sølvmedaljer. Vi har spillet med mange forskellige spillere, og de unge mennesker har vist en stor omstillingsparathed. Vi er tilfredse med placeringen, men vi er særligt glade for, at der er spillere, som har taget det næste step i deres udvikling, siger Mathias Rahbek.

U17-sæsonen har i høj grad været præget af talentarbejdet i klubben, hvilket har betydet, at flere spillere har bevæget sig mellem de forskellige ungdomshold.

– Vi har rigtig mange dygtige spillere på holdet, og nogle af dem har fået muligheden for at rykke op på U19-holdet. Det er vi meget stolte af. Jeg ser tilbage på en gruppe af spillere, der har udviklet sig til at tage det næste skridt. Den udvikling er trænerstaben meget stolte over.

– Det har også betydet, at vi har fået spillere op fra holdet under os, som alle har gjort det godt. Vi har brugt mange spillere over hele sæsonen, men jeg har altid set holdet spille med den midtjyske intensitet. Det, synes jeg, har været et stærkt billede på holdets mentalitet, udtaler Mathias Rahbek.

På fodboldrejse til Brasilien

Udover at spille med i toppen af ligaen var U17-drengene også en tur i udlandet for at vise de midtjyske trøjer frem. Holdet deltog i Flamengo Adidas Cup, hvor FCM sammen med Arsenal var de to europæiske hold.

U17 viste sig frem til Adidas Flamengo Cup

En oplevelse cheftræneren ser tilbage på med glæde.

– Det var en kæmpe oplevelse. Der var fantastiske forhold, og vi mødte en helt anden kultur, både på og udenfor banen. Den tur stikker ud, som noget at det mest lærerige vi har været ude for. Fordi det var anderledes på alle mulige måder. Det var kæmpestort at opleve fodboldkulturen og selve Rio, hvor turneringen blev afholdt. Det er en oplevelse der stikker ud fra denne sæson, siger Mathias Rahbek.

EM-semifinale med Danmark

FCM sendte de to ungdomsspillere Sofus Johannesen og Nicolaj Tornvig med det danske U17-landshold til EM-slutrunden på Cypern.

Her nåede FCM’erne og det danske hold hele vejen til semifinalen, hvor det endte med et 1-0-nederlag til Italien. Udtagelsen af de midtjyske ungdomslandsholdsspillere ser Mathias Rahbek som et billede på den talentudvikling, der finder sted i FCM.

– Nicolaj og Sofus var med U17-holdet i efteråret, og har så taget skridtet op til U19 denne sæson. Det er to dygtige spillere, som netop er eksempler på den talentudvikling, der finder sted i klubben. Vi går på arbejde for at se spillerne tage det næste step. Det er lige præcis det, som talentudviklingen i klubben drejer sig om, siger U17-cheftræneren.

Ser frem mod den nye sæson

En sæson, der bød på sølvmedaljer og internationale eventyr, er nu slut for det midtjyske U17-mandskab. Nu ser man frem mod næste sæson.

– Jeg vil gerne rose alle spillerne for en god sæson. Og så tror jeg på, at der er masser at bygge på til næste sæson. Når jeg ser på vores trup, så synes jeg, at der løber mange spændende potentialer rundt. Dem alle ser jeg frem til at arbejde med i den nye sæson, udtaler Mathias Rahbek afslutningsvis.

Du kan holde dig opdateret på den nye U17-sæson og FCM’s akademi på Facebook, hvor vi udgiver aktuelle nyheder og andet indhold vedrørende det midtjyske akademi.