Akademiet

U17 tilbage på træningsbanen: Vi skal være aggressive og dominere

Oven på seneste sæsons sølvmedaljer er U17-mandskabet i gang med forberedelserne til den nye. Cheftræner Mathias Rahbek fortæller her om den igangværende pre-season og ser frem mod det, der venter.

25/07/24
Jesper Hvid
Foto: Daniel Stentz

FC Midtjyllands U17-hold er tilbage på træningsbanen efter en velfortjent ferie oven på seneste sæson, hvor de midtjyske drenge sluttede på 2. pladsen i U17 Ligaen.

U17-cheftræner Rahbek fortæller om den seneste sæson

Nu venter en sæson, hvor en ny årgang træder til på holdet. Spillerne har fået græs under fødderne igen, og man er i gang med en hård pre-season, der skal gøre holdet klar til starten på U17 Ligaen.

Cheftræner Mathias Rahbek er glad for at være tilbage på træningsbanen og ser frem mod de kommende opgaver.

– Det er fedt at være tilbage. Det er altid spændende, når man skal starte en U17-gruppe op, fordi det er to årgange, der skal slås sammen. Mange kender selvfølgelig hinanden på en eller anden måde, men de har ikke været holdkammerater før.

– Jeg ser altid frem til at starte en ny gruppe op og opbygge en fælleskultur og et fælles fodboldsprog. Det arbejder vi på i opstarten, så vi kan skabe et fundament for den kommende sæson, siger Mathias Rahbek.

Fokus på at skabe den rette kultur

U17-truppen er gennem hele sæsonen samlet på træningsanlægget i Ikast, hvor spillerne bor. Det er med til at skabe en helt ny dimension for forberedelserne.

– Vores opstart er selvfølgelig præget af et fysisk perspektiv, så spillerne rammer deres optimale fysiske forfatning, når første turneringskamp skal spilles. Men derudover har vi et stort fokus på at skabe den kultur, vi gerne vil have i truppen.

– Vi forsøger at skabe et fælles fodboldsprog, som de nye spillere, der er blevet en del af truppen, kan indgå i hurtigst muligt, så vi alle sammen kan ‘spille i takt’. Derfor hjælper det også, at spillerne bor sammen på Dream99, og det gør, at de får muligheden for at komme endnu tættere på hinanden, både på og udenfor banen.

– Vi har mange ting på programmet lige nu. Meget af vores tid går på træningsbanen, hvor vi hele tiden forsøger at bygge på. Men vi har også meget andet indhold i opstarten, heriblandt styrketræning, mobilitetstræning, mentaltræning og fodboldteoretisk træning. Derudover spiller vi træningskampe mod andre U17- og U19-hold.

Fundamentet til at skabe store resultater

I ferien har spillerne kunne slappe af og gøre sig klar til en ny sæson. De unge akademispillere har i pausen fulgt et træningsprogram, så de kunne møde op i god form.

– Spillerne er kommet tilbage i en fin forfatning, så nu er det op til os i staben at sørge for, at spillerne kommer op på det niveau, de skal være på, når sæsonen går i gang. Med den spillestil, vi praktiserer, er det vigtigt, vi er i god form. Vi skal spille aggressivt – med og uden bold. Derfor skal vi kunne klare at løbe mange højintense meter og være i stand til både at sætte spillet, løbe omstillinger og presse hårdt.

I de første dage af opstarten har cheftræneren lagt mærke til den motivation, spillerne er mødt ind med.

– Vi er i et tidligt stadie af pre-season, men jeg hæfter mig ved, at jeg ser en en flok unge mennesker, der gerne vil være endnu bedre, både hver for sig og som hold. Spillerne er nysgerrige og hårdtarbejdende, og så har vi en god konkurrencesituation i truppen med kamp om pladserne. Det kan man mærke til træning, hvor spillerne byder sig til og gerne vil vise sig frem. Alt peger i den rigtige retning, og jeg kan se, at vi er ved at skabe et godt fundament, fortæller Mathias Rahbek.

I august går det løs

U17-holdet begynder sin sæson den 17. august, hvor man – sammen med U19-mandskabet – skal en tur til Horsens. Her spiller begge akademihold deres første ligakamp.

Et spændende U19-efterår venter: Titelforsvar og Youth League

Første hjemmekamp er den 24. august, hvor både U17 og U19 tager mod FC Nordsjællands ditto på EDC Arena i Ikast.

Den kommende sæson for FCM’s U17-hold kan følges her på vores hjemmeside og ligeledes på akademiets Facebook-side.