Akademiet

U17 tog tomhændet fra Fredensvang

Det næstældste akademihold fik ikke udbytte af en god anden halvleg mod AGF.

29/04/23
Karsten Vestergaard
Foto: Daniel Stentz

Opgøret startede ellers fortrinligt for FCM U17, der bragte sig foran, inden der var spillet fem minutter .

Daris Catak erobrede bolden højt og ekspederede den hurtigt frem til Sander Evjen-Brostrøm, som fandt Nicolaj Tornvig på kanten af feltet, og her svigtede ligatopscoreren ikke. Med en kontrolleret afslutning sparkede han bolden ind ved den nærmest stolpe.

Det var et mål lige efter den plan, FCM’erne havde lagt for kampen, hvor de ønskede at presse højt og stresse AGF til at sætte bolden på spil. Planen lykkedes kun periodisk i første halvleg, og det var hjemmeholdets fortjeneste. AGF’erne var nemlig bedst i duelspillet og formåede ved flere lejligheder at spille sig ud af gæsternes første pres.

Det var til dels også det, der skete ved udligningen efter et kvarters spil. Sofus Johannesen og Lasse Overgaard tabte kampe om bolden på banens midte, og det gav en tre-mod-tre omstilling til ”De Hviie”, som forvaltede muligheden godt. Bolden blev spillet ud i siden til Mikkel Bro Hansen, som udlignede.

Anden halvleg blev – set med FCM-øjne – bedre. Der kom mere kvalitet i boldomgangen, og det gav FCM U17 et spillemæssigt overtag. Det, der nu manglede, var noget mere konsekvens og måske en smule opportunisme, når FCM’erne havde fået flyttet spillet op omkring AGF’s felt.

Den manglende scoring kom til at hjemsøge FCM’erne. Et kvarter før tid lykkedes det AGF at bryde en aflevering på tværs af banen, og derfra gik det hurtigt. Bolden blev lagt ned i FCM’s bagrum, og selvom Liam Selin kom stormende ud af sit mål, kunne han ikke forhindre Mikkel Bro Hansen i at blive dobbelt målscorer.

En kold spand vand i hovedet på FCM’erne, der virkede rystede i de efterfølgende minutter. Her kunne hjemmeholdet have lukket opgøret, men AGF fik ikke sat det afgørende stød ind, og så fik FCM’erne i stedet lagt et godt pres i slutfasen. Desværre manglede de sidste marginaler, og til sidst måtte holdet indse, at det ikke blev til den tredje sejr i træk.

– Præstationen er godkendt, og især i anden halvleg er vores spil til mere, end vi får ud af det. Det er lidt hårdt, men vi møder også et glimrende AGF-hold, der straffer vores fejl, konstaterede Allan K. Jepsen.

Han fremhævede efter kampen Gustav Bjerge, og midterforsvareren leverede da også en stærk indsats med fremadrettet og bevægeligt forsvarsspil.

Næste opgave for FCM U17 er et udebaneopgør mod Horsens, der ligger sidst i U17 Ligaen. Den kamp spilles onsdag kl. 18.00.

AGF U17 – FC Midtjylland U17 2-1 (1-1)

4′ 0-1 Nicolaj Tornvig-Hansen (assist Sander Evjen-Brostrøm)
14′ 1-1 Mikkel Bro Hansen
74′ 2-1 Mikkel Bro Hansen

FCM U17 (3-4-3): Liam Selin – Mathis Konradsen, Gustav Bjerge, Simon Kristiansen – Lasse Overgaard Nielsen, Christian Jørgensen, Daris Catak, Sofus Østergaard Johannesen (56′ Mahdi Babaiasl) – Marcus Nielsen (67′ Akwasi Owusu), Nicolaj Tornvig-Hansen, Sander Evjen-Brostrøm.