Akademiet

U19-anfører Texel har øjnene på pokalen: Det vi arbejder for hver dag

U19-anfører Pontus Texel fortæller om en hidtil flot sæson for klubbens ældste akademihold, som topper landets bedste ungdomsrække. Nu er slutspurten sat ind mod DM-pokalen.

21/04/23
Christian Rothausen
Foto: Daniel Stentz

Det går rigtig godt for FC Midtjyllands U19-hold.

De ældste akademister fører landets bedste ungdomsrække med to point ned til FC København – tilmed med en kamp i hånden. Oveni dette kunne de midtjyske talenter for knap to uger siden rejse hjem fra USA med en sejr i den internationale træningsturnering, Dallas Cup.

Forsvarsspiller og anfører, Pontus Texel, sætter ord på de imponerende præstationer:

– Der er en god stemning og højt humør i truppen. Vi er selvfølgelig glade – både fordi det går godt i U19 Ligaen, men også fordi vi fik hevet trofæet med hjem fra Dallas, siger Pontus Texel.

Akademicehef om Dallas Cup: Derfor vi prioriterer turneringer i udlandet

U19-drengene går i skrivende stund gennem en hektisk periode med først træningsturneringen i USA og sidenhen tre ligakampe på blot otte dage.

– Det kræver et ekstraordinært fokus at være klar og holde sig skarp til tre kampe på en uge – både fysisk og mentalt. Det er samtidig noget helt andet at komme hjem fra en turnering i Dallas til Danmark og U19 Ligaen. Det er to vidt forskellige ting, og det handler om at holde snuden i sporet og hele tiden tage en kamp ad gangen.

– I Dallas gennemgik vi et stramt program med andre dommere og modstandere. Det er noget, vi ikke normalt møder herhjemme i U19 Ligaen, så på den måde var det meget anderledes, fortæller Pontus Texel.

– Derfor vi går på banen hver dag

Pontus Texel kom til FCM i sommeren 2019. Efter denne sæson afslutter han tiden som ungdomsspiller, og derfor vil U19-guld være den perfekte afslutning på akademiårene.

– Det vil betyde alt. Da vi begyndte sæson, var målet at stå med guldet til sommer, og lige nu ser det godt ud. Der er mange kampe igen, men det er selvfølgelig det, vi jagter. Vi går på banen hver eneste dag for at hæve pokalen til slut, og det er grunden til, jeg står op hver morgen.

– Det vil være noget af det største at kunne være med til (at slutte akademitiden med guld, red.). Det har hele tiden været et mål, og nu skal vi sørge for, det sker, siger Pontus Texel.

Ruller man U19-drengenes kampprogram igennem, skiller særligt et opgør sig ud: Årets sidste kamp, hjemme på EDC Arena i Ikast mod FC København.

– Den ligger lidt i kortene til at kunne blive en spændende kamp. Det er også noget, jeg har snakket med de andre drenge om. Man kunne da håbe, vi kan afgøre det inden, men nu må vi se. Ikke desto mindre vil det være stort at kunne hæve trofæet hjemme mod FCK, og der er ingen tvivl om, at det vil gøre det ti procent federe.

Lørdag venter Randers

Alt er dog stadig åbent i U19 Ligaen, og lørdag gæster Randers FC det midtjyske kl. 13.00. Pontus Texel anerkender udeholdets kvalitet og spår en svær kamp.

– Randers er altid svære at spille imod, og de formår ofte at gøre det til en hård kamp. De kommer med noget energi og power, som også kendetegner meget af vores spil. Jeg er glad for, vi skal møde dem på hjemmebane, fordi vi her har et godt tag på dem. Jeg glæder mig til kampen, og det er jeg sikker på, at resten af holdet også gør, siger Pontus Texel.

Hvorfor tror du, I har leveret så godt hidtil i sæsonen?

–  Vi har mange, som præsterer på et højt niveau lige nu. Vi har en bred trup, og alle bidrager hver især med noget. Samtidig har vi et godt sammenhold, og alle er virkelig tætte. Nøglen til succesen på banen, skal også findes udenfor banen, hvor vi er gode til at stå sammen, siger den 19-årige anfører.

Streaming: FC Midtjylland v Randers U19