Akademiet

U19 fulgte op: Danske Mestre for 11. gang

Lørdag eftermiddag kunne U19 fejre det danske mesterskab for 11. gang i historien og for andet år i træk. Det skete med en 1-6-sejr i Esbjerg.

01/06/24
Christian Rothausen
Foto: Michel Skånvad

Guldrusen fra sidste weekends 3F Superliga-triumf havde knap lagt sig, før det blev U19’s tur til at hæve et stort, dansk trofæ.

Allan K. Jepsens talentfulde drenge skulle have minimum ét point lørdag i Esbjerg, hvis ambitionen om endnu en guldmedalje i landets bedste ungdomsrække skulle realiseres.

Og det skete på sikker vis med en flot 1-6-sejr. Ikke desto mindre var det værterne, der bragte sig foran først, men herefter sad FCM på alt, symboliseret ved hele fem scoringer i 1. halvleg. De sortklædte talenter fulgte op efter pausen ved at få netmaskerne til at blafre en enkelt gang yderligere, og så kunne jublen bryde løs.

Den perfekte afslutning på et flot 23/24, hvor man undervejs har stillet med et rekordungt hold med en af de yngste gennemsnitsaldre i start 11’eren i klubbens historie.

Triumfen betyder også, at der efter sommerferien venter endnu en deltagelse i ungdommens svar på Champions League, UEFA Youth League. Har træder midtjyderne, ligesom i denne sæson, ind i Domestic Champions Path-knockoutstadiet.

Vi følger op med reaktioner fra nogle af de centrale aktører på det 11. mesterskab i løbet af næste uge. Indtil da kan du holde øje med vores sociale medier, hvor der vil figurere masser af billeder fra mesterskabsfejringen.

Esbjerg fB U19 1-6 FC Midtjylland U19 (1-5)

3′ 1-0 Oliver Svendsen
9’ 1-1 Stanley Iheanacho
15’ 1-2 Christian Jørgensen
35’ 1-3 Daniel Kristjánsson
45’ 1-4 Mikel Gogorza
47′ 1-5 Sebastian Lodberg
85′ 1-6 Mikel Gogorza

FCM XI: Christian Rust, Mathis Konradsen (Sander Evjen-Broström 70′), Gustav Bjerge, Adam Nygaard, Daniel Krístjánsson, Alamara Djabi (Edvard Pettersen 55′), Christian Jørgensen (Lasse Overgaard 70′), Jonatan Lindekilde (James Arinze 78′), Sebastian Lodberg (Malte Melin 70′), Mikel Gogorza, Stanley Iheanacho.

Du kan se den endelige stilling i U19 Ligaen her.