U19 kom tilbage på sporet

Overvandt tidlig Silkeborg-føring og vandt fortjent 3-1.

13/05/21
Karsten Vestergaard

De seneste kampe har budt på modgang i rigelige mål for FCM U19, der onsdag gik på banen mod Silkeborg med vægten fra tre nederlag i træk på skuldrene.

Og det virkede da også som om, at de mørke skyer samlede sig endnu tættere om ulvene, da Silkeborgs Alexander Busch efter tyve minutter steg op i målfeltet og stangede et hjørnespark ind bag Simon Stampe.

Målet faldt efter en indledning, hvor FCM U19 ellers havde gjort det meste rigtigt. Der blev spillet med høj intensitet, og Silkeborg havde svært ved at spille sig ud af presset. Det gav gode muligheder, og inden åbningsmålet havde Mads Hansen haft et par gode muligheder for at bringe FCM U19 foran.

Heldigvis lod FCM U19 sig ikke slå ud af modgangen og fortsatte med at trykke Silkeborg tilbage mod eget felt.

Otte minutter efter åbningsmålet gav det udbytte, da Oscar Fraulo opsnappede en hovedstødsclearing fra Silkeborg-forsvaret. Han afleverede til Mads Hansen, der stak bolden til Victor Lind, som scorede mellem benene på Silkeborg-keeperen.

FCM’erne fastholdt overtaget, og fire minutter før pausen faldt 2-1-målet. Mads Hansen blev nedlagt uden for feltet og tog sig selv af frisparket, som han søgte at dreje ind ved den fjerneste stolpe. Silkeborgs keeper klarede i første omgang, men gav en ripost lige ud til Victor Lind, der resolut bankede bolden i kassen – hans 11. sæsontræffer.

Holdt trykket

I anden halvleg gjaldt det for FCM’erne om at holde fast i det, der havde virket før pausen: Højt pres, forcere tempoet og overmatche Silkeborg på energi.

Det virkede, og efter tre minutters spil bragte ulvene sig på 3-1. Victor Bak var søgt med frem og opsnappede et udspark fra Silkeborgs målmand oppe på gæsternes banehalvdel. Herefter gik det hurtigt. Fraulo og Aral ping-pongede sig igennem forsvaret, og Simsir sluttede af med at banke læderet i nettet.

Det var langt fra alt, der lykkedes for FCM’erne, men der kunne ikke sættes en finger på arbejdsindsatsen og løbevilligheden. Silkeborg var ikke meget på bolden og blev holdt helt fra afslutninger i de sidste 45 minutter.

FCM’erne betalte for dominansen ved at bruge mange kræfter, men fire udskiftninger i de sidste tyve minutter gjorde, at de sort-røde kunne fastholde det fremadrettede udtryk kampen ud. Det sluttede 3-1, og Henrik Jensen var glad for at se sit hold komme tilbage sporet.

– Først og fremmest er jeg meget tilfreds med den reaktion, spillerne i samlet flok udviser. Der blev ydet en enorm stor arbejdsindsats, og da vi kommer bagud, ændrer det ikke noget. Spillerne blev bare ved med at gøre de samme ting, som de gjorde ved 0-0, og det gør også, at vi får vendt det inden pausen. Der venter os et hårdt program, og vi skal ramme det her niveau hver eneste gang, udtalte Henrik Jensen efter kampen.

FCM U19 spiller igen på søndag. Her gælder det en udekamp mod Lyngby, som ligger på 6. pladsen – se stillingen i U19 Ligaen.

FC Midtjylland U19 – Silkeborg IF U19 3-1 (2-1)

19′ 0-1 Alexander Magnus Busch
27′ 1-1 Victor Lind (oplæg Mads Hansen)
41′ 2-1 Victor Lind
49′ 3-1 Aral Simsir (oplæg Oscar Fraulo)

FCM U19 (4-3-3): Simon Stampe Madsen – Victor Bak Jensen, Mikkel Fischer, Pontus Texel (71′ Hosine Bility), Tobias Damtoft – Frederik Christensen, Oscar Fraulo (71′ Danijel Djuric), Andreas Nibe (77′ Gustav Christensen) – Aral Simsir, Victor Lind (84′ Mikkel Tønnesen), Mads Hansen.