Akademiet

U19 på inspirationstur til USA

Torsdag krydser FCM U19 Atlanten for at deltage i talentturneringen Dallas Cup.

30/03/23
Karsten Vestergaard
Foto: Daniel Stentz

Et blik på kampkalenderen vil vise, at FCM U19 har en kampfri periode på over en måned, før bolden igen ruller den 15. april.

Sådan forholder det sig dog ikke helt, for torsdag pakker FCM U19 rejsetaskerne og sætter sig på et fly til Texas, hvor de skal deltage i 2023-udgaven af talentturneringen Dallas Cup.

Dallas Cup består egentlig af to separate turneringer, en åben U19-turnering og en turnering for elitehold. Det er sidstnævnte, FCM U19 er blevet inviteret til at deltage i, og sammen med Fulham og Real Madrids talenthold udgør de stævnets europæiske islæt.

I alt deltager 12 hold i turneringen og i gruppespillet er FCM blevet sat sammen med mexicanske Tigres, Dallas-klubben Solar SC og endelig Deportiva Alajuelense fra Costa Rica.

Efter gruppespillet går de tre puljevindere og den bedste toer videre til semfinalerne, der spilles fredag 7. april, inden turneringens vinder findes ved finalen næste søndag. Kampformatet er de velkendte 90 minutter og kampene afvikles udendørs på græs.

– Vil gerne møde en anden form for modstand

Kenneth Andersen er rejst i forvejen, og cheftræneren forklarer, at FCM U19 tager den lange rejse til Dallas for at stå skarpt til de afgørende kampe i U19 Ligaen – men også for at få nye vinkler på spillet:

– Vi tager derover for at komme så langt som overhovedet muligt, men vi deltager også, fordi vi gerne vil møde en anden form for modstand, end den vi er vant til fra U19 Ligaen og kampene i Youth League, lyder det fra Andersen.

FCM-træneren har tidligere været med til at vinde Copa Chivas i Mexico og i 2019 nåede FCM U17 finalen ved Adidas Generation Cup, ligeledes i Dallas. Andersen har derfor en idé om, hvad der venter hans mandskab på den anden side af Atlanten:

– Hvis vi skal sammenligne med U19 Ligaen, så kommer vi til at møde nogen hold, der spiller lidt mere individualistisk, men med masser af passion og aggressivitet. Kampenes rytme og intensitet er også en anden – i kampe mellem europæiske hold er intensiteten mere jævn over hele kampen, men her kan den veksle fra lav til meget høj på næsten ingen tid. Så jeg forventer at vi får nogle sjove, udfordrende og lidt urolige kampe, fortæller Kenneth Andersen, hvis 22-mands trup også tæller en stribe af de bærende kræfter fra det nuværende FCM U17.

Program for puljespillet

Søndag 2. april kl. 20.30: FCM – Tigres UANL
Mandag 3. april kl. 17.00: FCM – Solar SC
Onsdag 5. april kl. 21.00: FCM – LD Alajuelense

Kamptidspunkterne er dansk tid og resultaterne kan følges på denne side, ligesom vi opdaterer på fcm.dk.

Truppen

Christian Rust (MÅ), Liam Selin (MÅ), Mads Nybo Lauritsen (FO), Pontus Texel (FO), Mikkel Fischer (FO), Simon Kristiansen (FO), Mathias Konradsen (FO), Adam Nygaard Andersen (FO), Gustav Bjerge (FO), Daniel Freyr Kristjansson (FO), Lasse Overgaard Nielsen (MI), Gustav Fraulo (MI), Edvard Pettersen (MI), Christian Jørgensen (MI), Jamiu Musbaudeen (MI), Jonathan Lindekilde (MI), Mikel Gogorza (AN), Malte Melin (AN), Isa Musa (AN), Gustav Christensen (AN), Julius Voldby Rosenberg (AN), Sander Evjen-Brostrøm (AN).