U19: Kyniske 30 minutter afgjorde kampens udfald

FC Midtjyllands U19-hold skulle forsøge at forvandle sidste uges ene point fra premieren mod Randers til tre point i fredagens hjemmekamp mod AaB.

21/08/21
Kasper Petersen

Nordjyderne fik heller ikke den ønskede start på sæsonen, da de i første runde tabte med 6-1 til Lyngby BK. Det var derfor to hold, der jagtede sæsonens første sejr.

De unge ulve forpassede chancen for en drømmestart, da først Danijel Djuric og siden Oscar Fraulo misbrugte en stor dobbeltchance i kampens åbningsminut.

I stedet modtog AaB’s nummer 23, Casper Gedsted Hansen, bolden på højrekanten, hvorfra han flot slog et tidligt indlæg ind i det midtjyske felt. Her sparkede Christoffer Ravn Jensen returbolden ind efter en flot redning af Simon Stampe Madsen i det midtjyske mål.

Nordjyderne lagde et højt og intensivt pres fra kampens start. Det skulle vise sig at være effektivt, da de kort efter 1-0-scoringen vandt bolden højt på banen i venstre side og gjorde det til 2-0, da AaB’s nummer 10, Oliver Ross, sparkede bolden ind efter en flot hovedstødsaflevering af Jakob Gaardsøe.

Der stod derfor allerede 2-0 til gæsterne efter blot tre minutters spil – begge gange efter omstillinger.

De to hurtige mål rystede FCM’erne, der havde svært ved at finde sig selv, men det skulle blive værre endnu.

I det 18. minut blev Mads Nybo skubbet omkuld efter at have tacklet bolden fra en AaB’er i feltet, men dagens dommer, Karsten Toft Hansen, undlod at fløjte med det resultat, at bolden fortsatte hen til Oliver Ross, der upresset kunne lægge bolden ind til 3-0 og registrere sig selv som dobbelt målscorer.

I det 32. minut blev kampen mere eller mindre lukket. Efter opportunistisk boldjagt i feltet fremtvang Jakob Gaardsøe et boldtab og sluttede af med at lægge bolden ind i et frit mål til stillingen 4-0.

Mørke tider for FCM, der dog fik en lille opmuntring, da de reducerede til 4-1 i første halvlegs overtid.

Scoringen faldt efter flot forarbejde af Gustav Christensen, der fandt Andreas Nibe (billedet), som kunne sende bolden i netmaskerne og give FC Midtjylland bare en lille smule optimisme, inden en svær opgave i anden halvleg.

– AaB straffer os hårdt og gør det rigtig godt. De har masser af fart og kvalitet i deres omstillinger, men det er vores egen fejl, at de kan køre de omstillinger på os. Deres to hurtige mål gør noget ved os mentalt, og vi laver mange fejl efterfølgende. Vi prøver at finde os selv igen, men det lykkedes ikke ret godt, og vi virkede rystede, erkendte cheftræner Kenneth Andersen.

Udvisning slukkede det sidste håb

Han fik en anden halvleg, hvor både energi og indstilling var godkendt, men i det 57. minut blev den midtjyske situationen yderligere forværret, da dagens anfører Oscar Fraulo modtog sit andet gule kort og måtte gå tidligt i bad.

Det gav en flad sidste halv time. AaB havde det ønskede resultat og stillede sig tilbage og spillede på omstillinger, mens FCM’erne med en mand i undertal ikke for alvor kunne forcere noget.

Ingen af de to hold gjorde det store væsen af sig i slutfasen, og derfor tabte FCM U19 sæsonens første hjemmekamp med cifrene 1-4.

Kenneth Andersen anerkendte, at AaB’s sejr var fuldt fortjent, men vendte blikket indad efter opgøret:

– Vi laver nogle store fejl undervejs, og det er klart, at vi er nødt til at få taget dem ud af vores spil til næste gang, lød den nøgterne konstatering.

Næste opgave for FCM U19 er en hjemmekamp mod Esbjerg fB. Kampen spilles lørdag den 28. august med kampstart kl. 15.15. Se stillingen og øvrige resultater fra U19 Ligaen.

FC Midtjylland U19 – AaB U19 1-4 (1-4)

2′ 0-1 Christoffer Ravn Jensen
3′ 0-2 Oliver Ross
19′ 0-3 Oliver Ross
32′ 0-4 Jakob Gaardsøe
47′ 1-4 Andreas Nibe (assist Gustav Ørsøe Christensen)

FCM U19 (4-3-3): Simon Stampe Madsen – Mads Nybo Lauritsen, Fabrice Mezema (46′ Andreas Bonnén), Mikkel Fischer, Pontus Texel (83′ Jakob Leerhøj Larsen) – Oscar Fraulo, Andreas Nibe (46′ Juan Felipe Gomez Moreno), Danijel Djuric (76′ Heini Sørensen) – Gustav Ørsøe Christensen, August Priske (83′ Donavan Bagou), Valdemar Byskov Andreasen.