U19: Medrivende topopgør i Ikast

Lørdag eftermiddag mødte to af Danmarks bedste ungdomshold hinanden i et opgør, hvor særligt anden halvleg indeholdte stor underholdning.

17/04/22
Kasper Petersen

Overskriften er dog en smule misvisende for kampens første 45 minutter. Der var nemlig ingen scoringer i 1. halvleg, selvom begge hold havde chancer til at få nettet til at blafre. FC Midtjylland fik vist hurtigt kombinationsspil omkring gæsternes felt i det 16. minut, og det lange angreb endte også i en kompetent afslutning. Med en sukkerbold fra Victor Lind blev Andreas Nibe fundet i feltet, men københavners keeper greb hovedstødsforsøget.

FCK var derimod ikke lige så dominerende som FC Midtjylland i angrebene med bolden på jorden, men havde dog stadig en masse fine dødboldsmuligheder, hvor der manglede skarphed. Dermed var opgøret helt åbent til 2. halvlegs begyndelse, da holdene gik til pause med 0-0.

I 2. halvleg virkede det som om, at begge hold var opsat på at score det første mål. Derfor blev der også satset ved, at flere spillere deltog i angrebene. Dette efterlod naturligvis mere plads i det bagerste geled, som gav plads til nogle farlige kontraer for begge hold.

Og i det 60. minut blev FC Midtjylland fanget i kontrafælden. Efter et flot drive med bolden af Viktor Bak Jensen spillede han Victor Lind fri, men en tam afslutning voldte ikke store problemer for gæsternes keeper. Derefter ville keeperen sætte bolden hurtigt i gang, men Andreas Nibe var opmærksom og opsnappede bolden. Indlægget savnede dog kvalitet, og dermed var endnu en midtjysk spiller langt væk fra sin position, da den københavnske clearing faldt for fødderne af U19-topscoreren Orri Oskarsson.

Han sendte derefter sin landsmand Baldursson i dybden mod et frit midtjysk mål. Nicholas Beetson kom ud af sit mål, men i samme sekvens nedlagde han også lejesvenden fra italienske Bologna. Klar og tydelig forseelse af FCM-keeperen, som skete lige præcis uden for feltet, men sådan så dagens dommer desværre ikke på det. Efter lidt overvejelse pegede hun på pletten, og straffesparket blev sikkert eksekveret af Oskarsson. 0-1 til F.C. København.

Og derefter kom der fart på med scoringer, da gæsternes føring blev fordoblet otte minutter senere. Oskarsson fungerede fint som opspilsstation, der lagde bolden videre til William Maretti. Og efter nogle fikse driblinger blev Maretti retvendt udenfor feltet og sparkede derefter bolden op i højre målhjørne. 0-2 til F.C. København.

FC Midtjylland fik dog hurtigt genfundet håb ved hjælp af en scoring. Blot tre minutter efter FCK’s scoring sparkede Gustav Christensen bolden ind med det svagere venstreben med en super afslutning. Valdemar Andreasen skal ligeledes krediteres for en simpel, men flot assist med mange FCK-spillere omkring sig.

Og bare to minutter efter den midtjyske reducering scorede FCK igen. Ved en dødbold blev bolden spillet kort, og gæsterne fik som følge af dette bragt sig i en bedre indlægssituation. Og med en forsigtig chipbold ind i feltet stangede Oscar Højlund gæsterne foran med 1-3.

Men ingen påske uden genopstandelse. Fra det 82. minut til det 86. minut leverede hjemmeholdet nemlig et vanvittigt lyncomeback. Victor Lind havde bevæget sig længere ind mod banens midte for at give plads til den indskiftede Danijel Djuric på venstrekanten. Og den taktiske justering skulle vise sig at give pote.

Med en flot tempereret aflevering fra Andreas Nibe blev Lind spillet ind i feltet. Målmanden kom ud, men Lind tøvede kløgtigt med at afslutte og sendte derefter bolden ind via stolpen fra en absurd spids vinkel. Efter den første skudfinte skulle man ellers tro, at vinklen var blevet for spids, men ikke for “den danske Jamie Vardy”, som scorede fra en lignende vinkel i sit U19-comeback mod OB.

Fire minutter senere blev comebacket fuldendt. Danijel Djuric fik tilkæmpet sig et frispark i venstre side, og FC Midtjylland kunne derfor sende det tunge skyts med frem med tilråbene “få nu lagt tryk på” fra cheftræner Kenneth Andersen. Djuric tog sig af frisparket og fandt med en højtsvævende følt inderside Ousmane Diomande, som med sin første scoring for klubben udlignede til 3-3. En tydeligt forløsende scoring for den stærke ivorianer, som kom til klubben i januar.

FC Midtjylland var også tæt på at tage alle tre point. I det 93. minut fik Victor Lind en smule tilfældigt prikket bolden videre til Andreas Nibe, som skovlede bolden i mål. Men linjedommeren hejste hurtigt flaget, og målet blev annulleret.

Flere scoringer kom der ikke i den meget intense anden halvleg, og dermed måtte begge hold nøjes med et enkelt point.

Næste opgave for FC Midtjyllands ældste akademihold er en udekamp på Fredensvang mod AGF. Kampen spilles den 22. april, og der er kampstart kl. 18.00.

Se stillingen, kampfakta og øvrige resultater fra U19 Ligaen.

FC Midtjylland U19 – F.C. København U19 3-3 (0-0)

62′ 0-1 Orri Oskarsson
70′ 0-2 William Skanvig Maretti
73′ 1-2 Gustav Ørsøe Christensen
75′ 1-3 Oscar Winther Højlund
82′ 2-3 Victor Lind
86′ 3-3 Ousmane Diomande

FCM U19 (4-3-3): Nicholas Beetson – Pontus Texel, Mikkel Fischer, Ousmane Diomande, Viktor Bak Jensen – Andreas Nibe, Oscar Luigi Fraulo, Valdemar Byskov Andreasen – Victor Strange Lind, Frederik Heiselberg, Gustav Ørsøe Christensen – Danijel Dejan Djuric (74′), Juan Felipe Gomez Moreno (74′), Heini Fossdalsá Sørensen (91′).